Vissza a tartalomjegyzékhez


Iggy Pop

Az Önök lapja minden szempontból kiemelkedik a hazai sajtóból - igaz, annak meglehetősen gyenge színvonala fölé kerülni talán nem is annyira nehéz. Mindenesetre tény, hogy az objektív, józan tájékoztatás kitartó munkával párosul az Önök lapjában, amely így oázis a magyar sajtó sivatagában. Mindezt azért írtam le, hogy lássák, a tisztelet és az elismerés vezet, amikor kritikámat tudatom. A hazai sajtó elsöprő többségének esetében ugyanis fel sem merülne bennem, hogy jobbító szándékomnak bármi értelme volna. Önöknél viszont, mivel 99 százalékban tetszik, amit és ahogyan írnak, éppen azért zavar az az 1 százalék szeplő.

Vígh Gábor

Kedves Hetek!

Göndör Ottónak az Aberrált vénember: Iggy Pop, a Sziget legnagyobb sztárja c. cikkében, amellyel egyébként teljesen egyetértek (!), nagyon zavar az a mondat, amely arra utal, hogy az adófizetők pénzén (100 millió Ft-ról van szó) támogatott Sziget legfőbb sztárja az illető.
„A fentiek fényében igazán érdekes lenne tudni, mi az a korszakos érték, ami miatt Iggy Popot kiáltották ki - az adófizetők pénzéből százmillió forinttal támogatott - Sziget Fesztivál első számú csillagának” - írja a szerző. Kár a magyar sajtó többi részéből ismert tendenciózus, részrehajló fogalmazásért. A 100 millióval nem az aberrált vénembert támogatjuk, hanem egy olyan rendezvényt, amely (16 év után megint) végre valami pozitív ügyben visz minket Európa figyelmének középpontjába. Ennek összes pénzbeli - a nemzetgazdaságot már rövid távon is 10 milliárdos nagyságrendben érintő - pozitív mérlegével együtt. Hogy az idejövő európai fiatalok ízlésének kiszolgálása nem mindig gusztusos, hát az már csak igaz. De emiatt kár lenne a fürdővízzel a gyereket is kiönteni. Az európai „gyerek” fürdetését hiábavaló volna teljes egészében magunkra vállalnunk. Van elég gondunk mostanában anélkül is.

Üdvözlettel:
Nagy László