Vissza a Hetek archívum borítólapjára
X. évfolyam, 31. szám, 2006. augusztus 05

Arcok

Zsurkán Mariann
Lételeme a botrány

„Szex, alkohol és a drogok. Ez a három dolog ad kézről kézre” - állítja a magát a pop királyának tartó, világturnéja során Budapestet is érintő Robbie Williams. A tizenéves lányok bálványaként dollármilliókat kaszáló énekes némely videoklipjét megnézve a kívülálló joggal érezheti: egy komplett elmebeteggel van dolga.


Göndör Ottó
Szigeti veszedelmek

Úgy tűnik, az idei Sziget Fesztiválon sem sok színpadot és zenei irányzatot kímél a sötét propaganda: a fellépő zenekarok egyötöde nyíltan sátánista nézeteket vall.


Belföld

Hubert József
Fantomok az éjszakában
Legendák és cáfolatok a Hajógyári-sziget diszkóiról

Ha ragaszkodsz mind a két vesédhez, és ha a májadat sem akarod idő előtt elveszíteni, óvakodj a hétvégi szórakozóhelyeken a színes bőrűektől - tanácsolta az a közkézen forgó email, amelyik a Hajógyári-szigeten eltűnt futballisták halálát szervkereskedőkkel hozta összefüggésbe. A gyorsan terjedő pletyka a hazai „zenésztársadalmat” is lépésre késztette: több lap hasábján egyoldalas hirdetésben tájékoztatták a közönséget arról, hogy a Hajógyári-sziget továbbra is Magyarország egyik legbiztonságosabb szórakoztatóközpontja.


Vígh Gábor
Szeptembertől kevesebb a gólya
Közgazdász, menedzser, jogász, informatikus

Idén kevesebben jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, így a ponthatárok is alacsonyabbak voltak, mint tavaly. Míg egy évvel ezelőtt csaknem 150 ezren, addig 2006-ban csak 132 ezren adták be a felvételi lapjukat. A felvettek száma is csökkent, 103 ezerről 93 ezerre.


Bagyarik Cecília
A kasza már egyenes
Hatalomváltásra készülnek a jobbos gazdák

Dr. Ángyán József professzor - a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (Magosz) a szakértője - igen fontosnak tartja, hogy most, a politikai uborkaszezon kellős közepén is bizonyos dolgokat elmagyarázzanak a magyar társadalomnak. Szerinte ugyanis országunkban nem reform, hanem pénzbehajtás zajlik. Ez ellen pedig feltétlenül tiltakozni kell minden alkotmányos eszközzel.


Munkatársunktól
Igazoltatások országa
Jó napot kívánok Személyit, jogosítványt, forgalmit, közúti ellenőrzés

Az európai átlaghoz képest hazánkban sokkalta több, évente körülbelül két-millió igazoltatást végeznek a rend szigorú őrei, magyarán minden ötödik állampolgárt évente minimum egyszer igazoltatnak. A rendőrség nem indokol, teszi a dolgát a törvény betűje szerint.


Hajdú Sándor
Romafantázia?
Szélmalomharc a szervekkel

A rendőri túlkapások - különösen tekintettel a roma kisebbséget ért hatósági atrocitások - miatt az európai közösség hajlamos „rendőrállamnak” nevezni Magyarországot. Évente több ezer esettel foglalkoznak a polgári jogi aktivisták, és a Helsinki Bizottság éves jelentése is növekvő tendenciát mutat a romákat érő folyamatos negatív diszkrimináció területén.


Földvári Katalin
Ki nem akar itt gyereket?
Műbalhé a művi meddővé tétel körül

Az új kormány máris új témából készülhet az őszi ülésszakra: el kell dönteni, ki és mikor mondhat le arról, hogy gyermeke lehessen. Nemrégiben még a béranyaságról, az őssejtekből előállított embriók sorsáról, valamint a meleg párok örökbefogadási lehetőségeiről kellett állást foglalniuk a politikusoknak, a polgári kormány pedig egyenesen célként tűzte elénk a három gyermeket a négy kerék és a három szoba mellé. Nagyon úgy tűnt tehát, hogy mindenki akarja a gyerekeket, a nyár ezzel szemben az alanyi és alkotmányos jogon járó meddőségről szóló vita jegyében telik. De ki nem akar itt gyereket?


Csek Péter
Békepipa és csatabárd
Kormányzati kísérlet az egyház-finanszírozási problémák kezelésére

A Magyar Állam és a Vatikán között létrejött konkordátum megszületése óta viták kereszttüzében áll. Mivel a Gyurcsány-kormány és a magyar katolikus egyház szívélyesnek aligha mondható viszonya elsősorban az egyházfinanszírozásról alkotott eltérő elképzeléseikre vezethető vissza, a frissen megválasztott kabinet e téren is rendet szeretne. A megállapodás felülvizsgálatára ezért szociológusokból, egyházi szakértőkből és közgazdászokból álló bizottságot hozott létre, melynek vezetésével a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szociológiai Intézetének igazgatóját, Tamás Pált (képünkön) bízták meg.


A MIÉP segít?

Augusztus közepén a sportegyesület elnökségének asztalára teszi a Ferencvárosi Torna Club (FTC) megmentésének „megoldáscsomagját” a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) - közölte Szabó István Pál, a MIÉP budapesti elnöke. A ferenc-városi polgármesterjelölt a szurkolókat tenné részvényesekké, valamint visszaszerezné a Fotex Rt.-től az egyesület márkanevének tulajdonjogát. Az egyesület körül „olyan emberek jelennek meg megmentőként, akik hordaként hordanák szét” a klubot - nyilatkozta az elnök a mostani jóakarókról.


Ferihegy húsz percre bezárt

Ferihegyen mintegy húsz percig reptérzár volt kedden este a rossz időjárási körülmények miatt - erősítette meg Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. A 18.25-18.45 óráig tartó reptérzár tíz-tizenkét induló és érkező járatot érintett. Az induló gépek nem indultak el, az érkezők egy része pedig Debrecenben, Sármelléken és Bécsben szállt le, más részük a levegőben várta meg, míg jobbra fordul az idő. Szollár Domokos közlése szerint a repülőtér már a normális rend szerint működik.


Navracsics Orbánnal szemben

„Valamikor a ciklus közepe felé haladva: 2006 végén, 2007 elején lenne értelme, ha egyáltalán komolyan felvetődik az árnyékkormány kérdése” - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte ez a lehetőség egyfajta folyamatos ellenzéki alternatíva felmutatását, „szakpolitikai követést” jelent. Navracsics a múlt héten úgy nyilatkozott: lát arra esélyt, hogy a Gyurcsány-kormány nem tölti ki 2010-ig a mandátumát.


27 százalékos emelkedő

Augusztus 1-jétől 27 százalékkal emelkedik a földgáz, 14,5 százalékkal az elektromos áram, 18 százalékkal pedig a távhőszolgáltatás díja. Mostantól igényelhetik azok a fogyasztók a földgáz és a távhő ártámogatásait, akiknek családjában az egy főre eső jövedelem nem éri el az 51 600 forintot. A jogosultak - ha még nem kapták meg - az önkormányzatoknál igényelhetik az adatlapokat.


Életmód

Makki Marie-Rose
Tömeges pornófüggőség

A pornó és annak mindenféle aberrált változata, például a gyermekpornó is egyre nagyobb érdeklődésnek örvend az elektronikus médiában. A pedofil felvételek készítésének és internetes letöltésének a száma növekszik, a tévénézők pedig bevallásuk szerint nehezen lennének meg pornócsatornák nélkül. Ilyen helyzetben csak remélhető, hogy nem válik példaértékűvé a holland pedofilpárt megalapítása, mellyel kapcsolatban a hágai bíróság úgy döntött: a szavazókra bízza a csoport létjogosultságának elbírálását.


Somorjai László
Nem író -nem olvasó találkozó
Százezer analfabéta Magyarországon

Százezerre tehető a hazai analfabéták száma, emellett azonban egyre nagyobb és növekvő mértékű a funkcionális analfabéták aránya is - jelentette ki Csoma Gyula oktatáskutató a VIII. Közművelődési Nyári Egyetemen. Az Oktatási Minisztérium többfajta programmal igyekszik változtatni a helyzeten.


Fókusz

Vizin Balázs
A villamos is aluszik...
A Budapest Kabaré bemutatja: Az óriáshernyók támadása

"Jó napot kívánok! Jegyeket, bérleteket ellenőrzésre!" - a jól ismert felszólítást már a Combino első útján nekiszegezték az ellenőrök az utasoknak, akik többnyire Demszky Gábor és a BKV meghívásából utaztak a járaton. Ekkor még mindenki azt hitte, hogy az óriáshernyóval bármikor zavartalanul eljuthat A-ból B-be. Mára viszont bebizonyosodott, hogy aki e villamoson lyukasztja ki a jegyét, lehet, hogy kisebb kalandtúrát kap cserébe. A sorozatos meghibásodások miatt a német járműveket a főpolgármester kérésére még a forgalomból is kivonták a hét elején.


Vizin Balázs
A villamos is aluszik...
A Budapest Kabaré bemutatja: Az óriáshernyók támadása

„Jó napot kívánok! Jegyeket, bérleteket ellenőrzésre!” - a jól ismert felszólítást már a Combino első útján nekiszegezték az ellenőrök az utasoknak, akik többnyire Demszky Gábor és a BKV meghívásából utaztak a járaton. Ekkor még mindenki azt hitte, hogy az óriáshernyóval bármikor zavartalanul eljuthat A-ból B-be. Mára viszont bebizonyosodott, hogy aki e villamoson lyukasztja ki a jegyét, lehet, hogy kisebb kalandtúrát kap cserébe. A sorozatos meghibásodások miatt a német járműveket a főpolgármester kérésére még a forgalomból is kivonták a hét elején.


Sebestyén István
Fekete lyuk Afrika szívében

Történelmi jelentőségű eseményre került sor az elmúlt hétvégén Afrika legnagyobb országában. Kongóban 46 év után először tartottak szabad választásokat. Az eseményt komolyabb zavargások nélkül sikerült lebonyolítani, ennek ellenére kétséges, hogy sikeres lesz-e a vérzivataros évtizedeket maga mögött tudó ország demokratikus átállása. A választásokat az Európai Unió is felügyelte, a kiküldött bizottságnak tagja volt Olajos Péter, az Európai Parlament MDF-es képviselője. Vele beszélgettünk tapasztalatairól.


Háttér

Morvay Péter
Az ismeretlen Newton
Mágus vagy próféta volt a nagy tudós?

Meglehet, a tudomány a nagy londoni pestisjárványnak köszönheti a gravitáció felfedezését. A rettegett kór miatt 1666-ban bezárták a Cambridge-i Egyetemet. A tanárokat és diákokat vidékre küldték, így került Isaac Newton is haza, Lincolnshire-be, a családi birtokra. A kertben almafák nőttek, és a folytatást már minden kisdiák fújja… Azt azonban csak az elmúlt évtizedekben közzétett, korábban az örökösök magánarchívumaiban rejtőző kéziratokból tudjuk, hogy Newton a fizika, matematika vagy a fénytan törvényeinek tanulmányozásánál sokkal fontosabbnak tartotta a Biblia könyveinek - különösen a próféták írásainak - a tanulmányozását. Mások - például a világhírű író, Dan Brown - szerint azonban Newtont mégsem a teológia, hanem az alkímia és a rózsakeresztesek titkos tudománya érdekelte. Egy dolog biztos: Sir Isaac Newton életrajzát a 21. században újra kell írni.


Vígh Richárd
A rettenthetetlen antiszemita
Mel Gibson búcsújárása

Gyorshajtásért és ittas vezetésért letartóztatták Mel Gibsont. A többszörös Oscar-díjas színész vadonatúj, Lexus márkájú gépkocsijával a megengedett maximális sebesség kétszeresével haladt, amikor megállították. A letartóztatás elől megpróbált megszökni, majd botrányos viselkedését a rendőrségen is folytatta: káromkodott és antiszemita kijelentéseket tett. Kijózanodása és ötezer dollár óvadék kifizetése után hosszas közleményben igyekezett megmagyarázni magatartását, elsősorban az alkohol- és kábítószer-függőségbe való többszörös visszaesésére hivatkozva.


Munkatársunktól
Végzetes teher

Valószínűleg öngyilkos lett az a tizenkilenc éves angol sakkozónő, aki egy Csehországban megrendezett sakktorna alatt vesztette életét. A csodagyerekként számon tartott Jessie Gilbert szállodája nyolcadik emeleti ablakából zuhant ki éjszaka, miután barátnőjével és játékostársával este együtt iszogattak. Az öngyilkoság gyanúját támasztja alá az a tény is, hogy szobájában antidepresszánsokat találtak, és a lánynak hamarosan részt kellett volna vennie apja bírósági tárgyalásán, akit saját lánya elleni nemi erőszakkal vádolnak.


Gesztesi Márta
Ellovagolt a Tenkes kapitánya
Barátok Zenthe Ferencről

Zenthe Ferenc 1941-ben lett a Színművészeti Akadémia hallgatója. Miután átvette diplomáját, rövid pécsi és debreceni szerződés után a Madách Színház tagja lett és volt. Játszott, többek között, Shakespeare-, Miller-, Shaw-, Schiller- és Lloyd Webber-darabokban. Olyan nagyívű történelmi filmeket, mint például a Tenkes kapitánya, a Föltámadott a tenger vagy a Rákóczi hadnagya is ő tett emlékezetessé. Majd a hatvanas évektől egyre több vígjátékban szórakoztatta a mozik közönségét. Pályafutásának talán egyik csúcspontja az 1983-ban bemutatott Jób lázadása című film. A Rózsa Sándor, a Tüskevár és a Bors című filmek talán csak a mai harmincasoknak és az idősebbeknek mondanak valamit, de a Szomszédok című filmsorozatot éppen mostanában ismétlik, és aki kiváncsi, láthatja benne a színészt mint a csupaszív, józan, néha bölcs Taki Bácsit. Zenthe Ferencet 2005-ben a nemzet színészévé választották. Ugyanebben az évben az MTA Magyar Örökség-díjjal tüntette ki. Az indoklás „sokoldalú emberábrázolás”-át emelte ki. Hosszú betegség és kórházi kezelés után nyolcvanhat évesen hunyt el.


Papp Levente
Fertőzött vér
Joshua harca az AIDS-cel

Joshua Lunior , a huszonnégy éves New York-i egyetemista első pillantásra makkegészségesnek néz ki, ő azonban nem titkolja el súlyos betegségét. „Ha melléd ülnék, nem mondanád meg rólam, hogy van valami bajom, hacsak nem mondanám el magam, persze nem akarom titkolni, ez az életem részévé vált”- mondta el a USA Today újságírójának, Steve Sternbergnek. Joshua születésétől fogva vérzékenységben (hemofília) szenvedett, és négy és fél éves korában gyógykezelése során egy vérkészítmény HIV vírussal fertőzte meg. Húsz évvel ezelőtt ugyanis még nem szűrték a vért az ártalmas vírustól, amely akkoriban kezdett elterjedni.


Hit és értékek

Morvay Péter
Az ismeretlen Newton
Mágus vagy próféta volt a nagy tudós?

Meglehet, a tudomány a nagy londoni pestisjárványnak köszönheti a gravitáció felfedezését. A rettegett kór miatt 1666-ban bezárták a Cambridge-i Egyetemet. A tanárokat és diákokat vidékre küldték, így került Isaac Newton is haza, Lincolnshire-be, a családi birtokra. A kertben almafák nőttek, és a folytatást már minden kisdiák fújja… Azt azonban csak az elmúlt évtizedekben közzétett, korábban az örökösök magánarchívumaiban rejtőző kéziratokból tudjuk, hogy Newton a fizika, matematika vagy a fénytan törvényeinek tanulmányozásánál sokkal fontosabbnak tartotta a Biblia könyveinek - különösen a próféták írásainak - a tanulmányozását. Mások - például a világhírű író, Dan Brown - szerint azonban Newtont mégsem a teológia, hanem az alkímia és a rózsakeresztesek titkos tudománya érdekelte. Egy dolog biztos: Sir Isaac Newton életrajzát a 21. században újra kell írni.


Külföld

Busa Viola
Nincs győztes Libanonban
Interjú Kiss Álmos Péter katonai elemzővel


Busa Viola
Nincs győztes Libanonban
Interjú Kiss Álmos Péter katonai elemzővel

- A hadviselés nem olyan egzakt tudomány, mint a matematika. Tudomásul kell venni, hogy hibák, kudarcok előfordulnak, és ettől az izraeli fegyveres erők sem mentesek. Különösen igaz ez olyan helyeken, mint a libanoni határ, ahol a fegyveres erők védelmi feladatot láttak el. Bármenynyire szeretnénk is, egy nyolcvan-száz kilométeres front vagy határ minden méterét nem lehet egyformán biztonságossá tenni. De kétségtelen, hogy Izrael fegyveres erői ma nem tűnnek olyan legyőzhetetlennek, mint 1967-ben vagy 1973-ban.


Busa Viola
Brüsszel és a Közel-Kelet
Európa: segíteni nem tud, bajt még keverhet

Az Európai Unió felszólította mind a Hezbollahot, mind Izraelt arra, hogy „szüntessék be a hadiállapotot”. Brüsszelben azt remélik, az unió kulcsszerephez juthat majd a közel-keleti helyzet rendezésében és egy esetlegesen Dél-Libanonba helyezett nemzetközi haderőben.


Széchey Noémi, Párizs
Szövetséget Iránnal
Meglepő francia stratégia

„Úgy véljük, hogy Irán a térség fontos és tiszteletreméltó szereplője” - jelentette ki Philippe Douste-Blazy francia külügyminiszter a hét elején Bejrútban tett látogatása során. Libanoni vezetőkkel folytatott megbeszélése alkalmával hozzátette: „Nem hagyhatjuk, hogy Libanont destabilizálják, mivel az az egész térség destabilizálásához vezethet.” Majd kiemelte, hogy Irán „egy nagy ország, egy nagy nép, egy nagy civilizáció, amely tiszteletet érdemel, és amely jelentős szerepet játszik a térség stabilitásában”.


Rimaszombati Andrea
Kafr-Kána: nyitott kérdések
Izrael és a média háborúja

A világszerte hatalmas felháborodást keltő dél-libanoni Kána faluban történt robbanás, amelyben 56 civil halt meg, valószínűleg nem az, aminek látszik. Holott a világsajtó minden kétséget kizáróan Izraelt teszi felelőssé az esetért, és már „emberiség ellen elkövetett bűntényről” beszélnek, az ügy körültekintő vizsgálata mégis több kérdést hagy nyitva, mint amennyit megválaszol.


Rákóczi István
Hatalomátadás
Mi jön Castro után?

„Utánam Raul rendelkezik a legtöbb tapasztalattal és ismerettel” - jegyezte meg nem sokkal 2001-ben történt első nyilvános rosszulléte után Kuba első embere, esetleges utódlására célozva. Fidel Castro azonban nem sokkal később azt is hozzátette: „Persze Raul mellett ott van még hazánk rengeteg fiatal tehetsége is a nyomomban.” Kuba alkotmánya mindenesetre úgy rendelkezik, hogy az államelnök huzamosabb idejű kiválása a hatalom gyakorlásából automatikusan az alelnököt emeli a funkciójába, akár egészségügyi okokból, akár halála miatt nem képes tovább tevékenykedni. Bár most Fidel egészségi állapota kelt nem kis riadalmat a szigetországban, sokan máris a legrosszabbtól tartanak.


Karl Pfeifer, Bécs
Slota krétát evett
Brutális magyarosítás Szlovákiában

Jan Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője gyűlöli a zsidókat, a cigányokat és a magyarokat. Mindez egyáltalán nem zavarja a szlovák külügyminisztert, Jan Kubist, aki Bécsben nemrég kijelentette: „Vladimir Meciar és Jan Slota esélyt érdemelnek… Esélyt kell adnunk nekik, hogy megmutassák, hol állnak ma.” Néhány nappal később, a Die Pressének adott interjúban Slota megmutatta, hol áll ma.


Sport

Pajor István
Szögre akasztotta a cipőt
Beszélgetés Illés Bélával

Az elmúlt két évtized magyar labdarúgásának kimagasló egyénisége, Illés Béla befejezte az élvonalban eltöltött húszéves pályafutását. Béla egymagában képes volt arra, amire gyakran egy csapat sem: közönséget vonzani. Sokan csak miatta vásárolták meg a belépőjegyet a bajnoki mérkőzésre, ő volt, aki ebben a végtelen szürkeségben - amit hivatalosan magyar labdarúgásnak neveznek - képes volt fényt kibocsátani, és sokszor csillogni is.


Benkő Gyula
Frank Ribery
Tovább a cikkhez >>>

Eredmények tabellák
Tovább a cikkhez >>>

Szabadidő

Sz. F.
Gospel a Szigeten
Friderika lemezbemutató koncertje

Bár az utolsó utáni ráadástól a kései időpont miatt el kellett tekinteni, mégsem csalódott az a több ezer zenekedvelő, aki kilátogatott a margitszigeti Friderika-koncertre. Sőt!


Színes

Göndi
Micimackó a félholdas pagonyban

Küszöbön a török EU-csatlakozás. A török gyerekeknek EU-konform mese kell, ezért a Jatagánnal a Toleranciáért Bizottság az ezerkettedik éjszaka meséjeként megírta a Micimackó a félholdas pagonyban című történetet. Természetesen Malacka nélkül, mert az ugyebár tisztátalan állat. Pfuj!!!


Komoly

Német nyelven adott interjút a Miss Universe Los Angeles-i döntője előtt Bende Adrienn, aki a szépségverseny húsz legszebbje közé került. A rosszmájúak szerint Adrienn előre betanult szöveget mondott el. A beszélgetés néhány részletét kommentár nélkül közöljük:


Talpig férfi
Tovább a cikkhez >>>

Kevés szóval németül
Tovább a cikkhez >>>

Mi van a képen?
Tovább a cikkhez >>>

Göndi
Breaking news
Tovább a cikkhez >>>

Tartalom

Tartalom
X. évfolyam 31. szám
Tovább a cikkhez >>>

Vélemény

Lángokban a Közel-Kelet
Tovább a cikkhez >>>

Gigászok, óriások, nefilimek
Tovább a cikkhez >>>

Üzlet

Török Flóra
Dübörög a korrupció
Idén is lesz dohányreklám a Forma–1-en

Idén sem ússzuk meg Marlboro-plakátok nélkül a száguldó cirkuszt. Noha tavaly augusztus óta az egész unió területén tilos a dohányáruk reklámozása, „pártunk és kormányunk” ezen a téren sem ismeri a lehetetlent...


Csingár Edit
Tré entrée
Kőbánya-Kispest: a köztünk élő múlt

Július 13-án tűz ütött ki a kőbánya-kispesti metróállomás épületénél. Az eset az évek óta tartó áldatlan állapotokra is ráirányította a figyelmet. Ha a Ferihegyi repülőtérről kívánunk Budapest belvárosába eljutni, akkor először Kőbánya-Kispest szocialista romantikát idéző épületével találjuk szembe magunkat. A külföldi turisták egy része abban a hitben van például, hogy még nem érkezett meg Budapestre, ez csak valami „előváros”.


Közel-keleti segélyek

Nemzetközi szervezetek és a világ számos országa több ezer millió dollár értékű segélyt készül eljuttatni a közel-keleti háború áldozatai számára. A legtöbbet, összesen 1500 millió dollárt Szaud-Arábia ajánlotta fel, mellyel a libanoni gazdaságot kívánja segíteni. Ezenkívül az ENSZ, a Vöröskereszt, az Európai Bizottság, több nyugat-európai ország, Kuvait, illetve az Egyesült Államok is a támogatók között van. Aggodalomra adhat azonban okot a segélyek elküldése, ugyanis a térség bizonytalan katonai helyzete eddig megnehezítette az adományok célba érkezését.


Tágul a Gazprom

Dél-Amerika irányába is terjeszkedik a Gazprom - jelentette be Hugo Chavez venezuelai államfő. A cég a Venezuelát Brazíliával és Argentinával összekötő „déli csővezeték” építésének kivitelezésében és az ország olaj-és földgázkitermelésben vállal majd szerepet. A csővezeték teljes hosszának (8 ezer kilométer) kiépítését 2017-re tervezik a szakemberek, melynek segítségével napi 150 millió köbméter földgáz továbbítása válik lehetővé. A teljes beruházás mintegy 20 milliárd dollárba kerül majd.


Brutális nyereség

A világhírű Google - internetes keresőt szolgáltató - cég kétszeres nyereséggel, és forgalmának 80 százalékos bővülésével zárta a negyedévet. A rivális szolgáltatásokat bőven maga mögé utasító cég bevétele 2,5 milliárd dollárra rúgott a második negyedévben. A tavaly, azonos időszakban mért 342,8 millió dolláros adózott eredmény helyett idén ugyanez az érték 721 millió dollárt tett ki. Az óriáscég a kedvező eredményeket elsősorban a hagyományos hirdetéseknek, illetve a mobiltelefonon keresztül történő hirdetéseknek tulajdonítja.