Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Baloldali szavazóknak nincs bűnbocsánat?

Lapunk is felkereste a Klub Rádióba múlt héten betelefonáló Kovács Gyulánét, aki arról mesélt a hallgatóknak, hogy a budapesti vízivárosi Szent Anna-templom plébánosa miért is tagadta meg tőle a bűnbocsánatot.

Irénke néni a mai napig annyira zaklatott a téma puszta említésétől is, hogy könnyek között zárkózott el a nyilatkozattól. Nem az újságírók zaklatása zavarja, hanem önmaga nyomorult helyzete, mindeddig ugyanis nem tudta, hogy templomba járó emberként is kárhozatos bűnt követ el, amikor balra szavaz, vagy Jánosa Domokos atya erőteljesen fideszes érzelmű szentleckéi miatt kihagy egy-két misét.
Mikor a hetvenöt éves, nyugdíjas asszony a gyóntatófülkében feltárta lelkét a tiszteletesnek, és kiderült, hogy már két hónapja hanyagolta a szentbeszédet, a hívei körében csak Domi atyának becézett pap "Gyurcsányhoz hasonló hazaárulónak" nevezte. Irénke néni a korábban megszokott rend szerint szerette volna rendezni a kérdést, ám a feldúlt plébános kormánygyalázásba kezdett, és a ceremónia végeztével kijelentette, hogy "hazaárulókat" nem oldoz fel. Magyarra fordítva: az idős hölgy politikai meggyőződése miatt fog a pokol mélységes fenekére hullani. Negyven év rendszeres templomba járás után Irénke néni érthetően összeomlott, és gyötrődése máig tart.
Domokos atya gyónási titokra hivatkozva utasította el egy napilap megkeresését, és az MSZP beépített emberének nevezte az elkötelezett katolikus asszonyt.