Vissza a tartalomjegyzékhez

Akaró Balázs
Betörő Tolleréknél

Múlt szombaton behatoltak Toller László pécsi polgármesternek, a baranyai MSZP elnökének vidéki telkére. Az elkövető saját bevallása szerint egy jobboldali párt ifjúsági szervezetének a tagja.

A tizenhét éves fiút édesapja vitte autóval a helyszínre, és kérte meg, hogy ott fotókat készítsen az épülő házról. A fiú kommandós ruhát és símaszkot viselt, vadásztőrrel volt felfegyverkezve, édesapjával pedig rádió adó-vevővel tartotta a kapcsolatot. Pechjére a betörés időpontjában érkezett a telekre Toller László felesége másfél éves gyermekével. Időközben a szomszédok is felfigyeltek a símaszkos betörőre, akit üldözőbe vettek, rövid hajsza után végül is elfogták a fiatalembert. Ezt követően hívták ki a rendőrséget.
Toller László a Heteknek kifejtette, hogy az eset mélységesen megdöbbentette, feleségét pedig nagyon megviselte. A fotózás mögött politikai indíttatást vél felfedezni, de szerinte nem felsőbb megbízatás áll az ügy mögött. Mint mondta, nincs titka: vagyonnyilatkozata bárki számára elérhető az interneten. Az elkövető ellen nem tesz feljelentést, mert nem őt tartja hibásnak. Úgy gondolja viszont, hogy ha egy pártelnök nem tudja a katonáit megfogni, akkor az már nem demokrácia. "Mit fognak csinálni, ha elvesztik a választást?" - kérdezte Toller László.