Vissza a tartalomjegyzékhez


Jövőre indul az MTV-hírtévé

Hírcsatorna beindítását és politikamentes kettes csatornát ígér jövőre a Magyar Televízió márciusban megválasztott elnöke. Rudi Zoltán tervei között sport-, nosztalgia- és kulturális csatorna beindítása is szerepel.

A jövő év végéig szeretné elindítani első tematikus csatornáját a Magyar Televízió (MTV) - közölte Rudi Zoltán, az intézmény elnöke. Elsőként a hírcsatorna kezdené meg adását, hogy a kettes csatornát (M2) „tehermentesítsék” a politikai tartalmaktól. 
„A kultúrának, a tudásnak, a művelődésnek, a közművelődésnek, a művészeteknek, a távoktatásnak, a színháznak, a mozinak, az irodalomnak nincs felülete az MTV-ben” - mondta Rudi Zoltán, hozzátéve, hogy az intézkedés által egy rétegigényeket kielégítő kettes csatorna jöhet létre. Eközben a nemzeti főadón, az egyes csatornán „mindenből a java kerülhetne képernyőre”, így koncentrálná most elaprózott erejét a közszolgálati televízió - hangsúlyozta.
„Tízmillió honfitársunk harmincmilliárd adóforintjából működik ez az intézmény, ezért minden egyes nézőnek valamit kapnia kell ettől a műsorfolyamtól; azoknak is, akik a magaskultúra iránt érdeklődnek, de azoknak is, akik szeretnének ellazulni, kikapcsolódni a képernyő előtt” - mondta. Rudi Zoltán március 5-én, az elnökké választása utáni sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy tervei között - a nemzeti főadó működtetése mellett - tematikus hír-, sport-, nosztalgia- és kulturális csatorna beindítása szerepel. ()