Vissza a tartalomjegyzékhez

Kardos Anikó
Naponta dőlnek a csúcsok

Amerikában, bár a kiskereskedelmi forgalom a vártnál lényegesen jobban bővült márciusban, a részvénypiacok mérsékelt csökkenéssel zártak. Ez részben a túlfűtött eredményvárakozásokkal magyarázható, ami okozhat még csalódásokat a befektetőknek. 

A Yahoo és a Johnson & Johnson eredménye mindenesetre túlszárnyalta a várakozásokat, a Dell pedig megemelte árbevétel-előrejelzését. Európában erősödtek a chipgyártók a Dell bejelentését követően, az olajcégek az olajár emelkedésének köszönhetően, az exportőrök pedig a dollár jelentős erősödésének következtében. Eközben a BUX folytatta szárnyalását, közel 4 százalékos erősödés után újra történelmi csúcson, 11 761 ponton zárt.
A szárnyalás húzópapírjának ezúttal is az OTP bizonyult, több mint 8,5 százalékos száguldás után 4379 forint az új csúcs. Rekord a Mol új záróára is, az olajcég részvényeit 2,5 százalékos emelkedés után 7930 forinton jegyezték a keddi záráskor. A hét győztese a második vonalból került ki, az utóbbi hónapokban igen hányatott sorsú, folyamatosan zuhanó NABI részvényei 21 százalékkal drágultak annak a piaci pletykának köszönhetően, miszerint a cégnek sikerült megegyeznie a bankokkal hitelei átstrukturálásáról. Nagy forgalom mellett jelentősen, közel 14 százalékkal erősödtek még az Antenna Hungária papírjai. Ismét történelmet írt az FHB is, 8 százalékos emelkedés után 8900 forinton zárva a hetet. A hét vesztesének a Richtert nevezhetjük, amely a gyógyszerárviták mellékhatásaként kimaradt a történelmi léptékű száguldásból, és minimális mínusszal fejezte be a kereskedést.