Vissza a tartalomjegyzékhez


Attila Isten Ostora Kommandó részére

A Hetek szerkesztőségének írott rövid, de annál kifejezőbb faxüzenetükre szeretnék reagálni.

Somorjai László egy nyílt rendezvényről tudósított a Hetek 2001. május 5-i számában, az ) Azt hiszem, úgy lett volna tisztességes, hogy ha valakinek problémája van egy cikk tartalmával, akkor neve megjelölésével szólítja meg a cikk szerzőjét.
Vajon nem ifj. Hegedűs Lóránt úr burkolózott így a névtelenség homályába? Ha a cikk nem az ő valós nézeteit és az elhangzottakat tükrözi, akkor miért nem arra reagált, és miért nem a saját neve alatt? Vagy az Önt bújtató kommandó is része az Ön fenyegetési és megfélemlítési politikájának?
A másik dolog, hogy a reagálók mindössze két helyesírási/elírási hibára hivatkoznak. Ilyen bizonyára bármely sajtóorgánummal előfordul. És akkor az Ön(ök) részéről az „ostoba vérszívó denevérek” sértés a megfelelő reakció? Ráadásul az egyik református egyházkerületből? Egy ilyen sértést melyik bibliai alapelvre tekintettel engednek meg maguknak? Vagy mi idegesíti Ön(öke)t annyira? Az, hogy mások ellentétes nézeteket vallanak a demokráciáról, hitről, kereszténységről, szabadságról, magyarságról? Ahogy iskolás éveimre visszaemlékszem, csak azok a kissé nehezebb felfogású, de magukat fizikailag erősnek érzők válaszoltak egy megjegyzésre vagy véleményre durva erőszakkal, akiknek semmilyen elfogadható színvonalú válasz nem jutott eszükbe. 
Novák Zsolt
Budapest