Vissza a tartalomjegyzékhez


Félix középsúlyban is a legnagyobb

A harmadik súlycsoportjában is világbajnoki övet szerzett a Puerto Rico-i Félix Trinidad. A váltósúlyban és a nagyváltósúlyban is világelsőségig jutó „Tito” a New York-i Madison Square Gardenben döntő fölénnyel diadalmaskodott az amerikai William Joppyval szemben. 


Félix Trinidad kiütéssel győzte le William Joppyt Fotó: Reuters

A WBA (Boksz Világszövetség) által szervezett összecsapáson negyvenedik győzelmét szerző bajnok, az ötödik menetben vitte döntésre a mérkőzést: egy jobbkezest követőleg Artur Mercante junior mérkőzésvezető félbeszakította a küzdelmet. Trinidad csattanós választ adott Joppy-nak, aki azt fejtegette a mérkőzés előtt, hogy Oscar De La Hoyát leszámítva, ő az első igazi ellenfele a Puerto Rico-i fenoménnek. 
A mérkőzés után Trinidad már előre tekint: „Már legyőztem a világ legjobb középsúlyú bokszolóját. Amikor Bernard Hopkinsszal összecsapok, mindennek vége lesz” - utalt a bajnok következő ellenfelére. A szeptember 15-én sorra kerülő találkozó címegyesítő mérkőzés lesz, mivel a tét az IBF (Nemzetközi Boksz Szövetség), a WBA és a WBC (Boksz Világtanács) középsúlyú trónja. (Varga József)