Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Károly herceg sanyargatja magát

Károly herceg meghívta a legnevesebb séfeket ebédre, de maga nem csatlakozott vendégeihez, mivel a keresztény nagyböjt ideje alatt nem eszik. „A walesi herceg személyes véleménye szerint a nagyböjt ideje alatt az embereknek valamit meg kell vonniuk maguktól” - mondta el Károly szóvivője. Károly nagyon komoly böjtöt tart 40 napon keresztül egészen húsvétig. Semmit nem eszik reggeli és vacsora között, a kritikus időszak a bőséges királyi reggeli után kezdődik számára. De a legnehezebb óra, az ötórai tea előtti hatvan perc, amit orvosi team felügyel. Jelenleg 22 vezető európai séf házigazdája, ezzel is támogatva a brit marhahúsipart. A marhavész kitörése óta ugyanis, miután az EU által kirótt exportálást tiltó rendelkezés megszűnt, a marhahúsipar lassan visszatér a piacra. (Reuters)


Countryzene - büntetésből

Két fiatalember, a 20 éves ifj. Henry Nelson és barátja, a 26 éves Jon Driggers beismerték, hogy saját autójukban játszott fülsiketítő, zavaró zenéjükkel áthágták a törvényt. Megbírságolták őket, valamint felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, és feltételesen szabadlábra helyezték őket.
A két bűnöst arra kötelezték, hogy egy háromórás „zenei műalkotást” hallgassanak végig. „Úgy gondoltam, ha egy olyan zenekart kellene meghallgatniuk, akiket ki nem állhatnak, akkor talán megtanulnák mások jogait tiszteletben tartani” - mondta Tom Yeager kerületi bíró. Így countryzenét hallgattattak velük, amit saját bevallásuk szerint nagyon nem csípnek.(USA Today)


Egy kis hazai élesztőkivonat

A külfölön élő britek honvágyukkor nemcsak hazájukat, hanem az otthon megszeretett kedvenc ételeiket is hiányolják. E szükség betöltésére indult útjára az expatshopping.com internetes kereskedelmi weboldal, amely már most nagy népszerűségnek örvend. A Marmite (kenhető élesztőkivonat) áll a keresettségi toplista első helyén, ezt követi a Paxo zsálya és hagyma szószkeverék, a Bisto mártásokhoz használható granulátum, a Tetley teafilterek, a Heinz főttbab, salátakrémek és Spam gyártású húsféleségek. Simon Aldrich, az észak-angol York városából irányított weboldal kereskedelmi és marketing igazgatója akkor kapta vállalkozásához az ötletet, amikor Bangladesben élt, és egyik barátját, Richard Finch-et megkérte, hozzon neki élelmiszertartalékot Angliából. „Elfelejtette a Coleman mustárt és én rettenetesen mérges voltam - emlékszik vissza az első epizódra - Egyetlen angol élelmiszert sem találtunk ott és rájöttünk, biztos nagyon hiányoznak a hazai termékek a 13 és fél millió külföldön élő brit honfitársuknak.” (Reuters)