Vissza a tartalomjegyzékhez


Silverstone az Ezüstnyilaké lesz

Azt követően, hogy a Formula-1 versenynaptárát megkeverték annak érdekében, hogy az Amerikai Nagydíjnak helyet adjanak, a Brit Nagydíj a versenynaptár negyedik helyére került. Ezzel a versenyt éppen abban az időszakban rendezik meg, amikor az időjárás közismerten esős Angliában. Eddig ugyan a Ferrarinak kedvez minden esemény, de Michael Schumachernek most vissza kell térnie tavalyi balesete színhelyére.

„Nincsenek vegyes érzéseim ezzel kapcsolatban - nyilatkozta a Ferrari pilótája. - Tudom, hogy mi miért történt. Nagyon óvatos leszek a pályának azon a szakaszán, mivel tudom, hogy nem volt szabványos. Tudjuk, miért történt a baleset, és már többször is elmondtam, hogy ez bárhol, bármikor megtörténhetett volna. Normális érzésekkel gondolok a következő versenyre. A héten teszteléseket hajtunk végre Silverstone-ban (amelynek első napján Barrichello volt a leggyorsabb - a szerk.) és nem aggódom egy csöppet sem emiatt.”
Rubens Barrichello csalódott volt Imola után. Negyedik helyezésének nem örült, pilótafülkéjében elszakadt a biztonsági öv, amely össze-vissza csúszkált, és ez zavarta vezetés közben. „A csapat munkájával igen, de a sajátommal nem vagyok elégedett - magyarázta. - Az autóbeállítás nem volt ideálisnak mondható, és ez nehéz munkát jelentett számomra. Egy kicsit szerencsétlen voltam a második bokszbeállás során, mikor Coulthard elment mellettem. Gyorsabb volt, mint én, de magam mögött tarthattam volna, mivel ott szinte lehetetlen az előzés. A negyedik helyezés egyszerűen nem elég jó számomra.”
A Ferrari nem engedheti meg magának, hogy megpihenjen. A McLarennnek is megvan a maga feladata, hiszen fel kell zárkóznia. Kettős győzelmekre van szüksége, és arra, hogy pilótái megakadályozzák Schumachert abban, hogy a dobogó legfelső fokára kerüljön. Azért nehéz dolguk lesz. „Még mindig meg tudjuk tenni - mondta Coulthard. - A probléma csak az, hogy a Ferrari nagyon megbízható.” Ez így van, de a puszta sebesség tekintetében a McLaren még mindig előnyben van. Ha megbízhatóbbá tudják tenni autójukat, akkor versenyképesekké válnak.
Jacques Villeneuve-nek végre van mit ünnepelnie. Autója versenyképes volt Imolában, és így ötödikként ért célba Rubens Barrichello mögött. Azt az állítását, hogy a BAR a McLaren és a Ferrari mögött a harmadik csapat, ugyan nem lehet bizonyítani, de ne felejtsük el, hogy Imolában egyik Jordan sem ért célba.
Az a tény, hogy az első kör során a kilencedik helyről az ötödik helyre verekedte fel magát, nem akármilyen start. A verseny után Villeneuve hazatért, hogy 29. születésnapját megünnepelje, annak ellenére, hogy nagyon fájt a háta. „Először is gyulladásgátló tablettákat kellett bevennem. Amint azonban az adrenalinszintem megnőtt, már nem is volt olyan rossz - nyilatkozta. - Azt hiszem azonban, sok gondom lesz a járással holnap, mikor eltűnik ennek a hatása.”
Silverstone Michael Schumacher nemezise lesz, bár ő olyan pilóta, aki rajthoz áll és győz, csak hogy bizonyítsa az igazát. Ha a Ferrari újra jól teljesít, akkor nagy csinnadratta várható. Ez azt jelenti majd, hogy Michael Schumacher újra nyerni tudott.
(Forrás: Amber PR)