Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Maradona mint elnök

Az egyik olasz szavazó a csütörtöki olasz köztársasági elnökválasztáson Diego Maradona volt focistára adta le voksát, aki a nyolcvanas években Nápolyban játszott. Az argentin „jelöltre” leadott szavazócédulát semmisnek tekintették, akárcsak azt a szavazólapot, amit egy másik olasz szavazó a szintén focista brazil Antonio Carlos Zagóra adott le, aki jelenleg az AS Roma hátvédje. Carlo Azeglio Ciampi pénzügyminisztert választotta meg titkos szavazással csütörtökön államfőnek az az 1010 főből álló kollégium, melyet szenátorok, képviselők és küldöttek alkotnak. (Le Monde)


Pizzát a rablónak

A dél-karolinai Florence-ben két bandita óriási baklövést követett el: pizzát rendeltek otthonukba. A futár nem találta a címet, így telefonon, a közelben beszéltek meg találkozót. Amikor a kihordó a pizzákkal egyensúlyozva kiszállt autójából, fegyvert fogtak rá. Rögtön meg is kapták egy erőteljes dobással a pizzákat, a futár pedig elmenekült. A rendőröknek ezután már nem okozott gondot a futár által oly nehezen megtalált cím felkutatása, így az éhes rablókat fegyveres rablás miatt azonnal le is tartóztatták. (USA Today)


Fagyidiszkrimináció

Wisconsin az USA egyik legtöbb tejterméket előállító állama, a helyi fagylaltgyártók számára mégsem a legédesebb hely. Törvény írja ugyanis elő a fagyitartó doboz méretét, ami csak egy pintes (0,473 liter) vagy annak egész többszöröse lehet. Így eshetett meg, hogy az ország legnagyobb fagylaltgyártójának, a Good Humor-Breyersnek fagyidobozai szégyenszemre törvénysértőek, mivel másfél pintesek. Most bejelentették, hogy a gyártók és a vásárlók érdekében is tervezik a jégbefagyott jogszabály eltörlését. Az nem közismert, miért is jött létre 34 évvel ezelőtt ez a furcsa törvény, valószínűleg azért, hogy a vevők könnyebben össze tudják hasonlítani az egyes fagylaltokat. (USA Today)