Vissza a tartalomjegyzékhez


Május 25-én békefesztivál

Május 17-én, az Akácfa utcai Old Man’s Music Pub vendégelte meg azokat, akik részt vettek a „Nemzetközi békefesztivál a gyermekekért” jótékonysági rendezvény sajtótájékoztatóján, kedden pedig Nyíregyháza ékessége, az Európa Hotel adott helyet a fesztivál iránt érdeklődőknek. Az esemény országos üggyé vált, a BS-méretű rendezvényre a jövő héten, május 25-én 15 órakor kerül sor az ország harmadik legnagyobb szabadidős létesítményében, Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A nagy lelkesedéssel készülő, fellépő művészek közös célja, hogy kifejezzék, mennyire fontosak mindannyiuk számára a gyermekek. A fesztivál rendezője, a nyíregyházi Bónis Alapítvány elnöke, Csatáry István a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet a környező országok gyermekeinek kiszolgáltatottságára ezekben a vészterhes időkben. Egyetérthetünk abban, hogy a háború mindenképpen pusztító dolog, akárkik vesznek is részt benne, a jövő nemzedéke komolyan megsínyli a katasztrófák borzalmait. Éppen ezért a fesztivál teljes bevételét a koszovói háborúban károsult albán és szerb gyermekek segélyezésére, valamint egy nyíregyházi alapítványi iskola támogatására ajánlják fel. Kezdeményezésükben sok segítőtársra találtak, többek között az ATV, a Könyvutca Könyváruház, a BL Mobil Office, az Old Man’s Music Pub támogatja a rendezvényt. A koncerten olyan neves művészek lépnek fel, mint Demjén Ferenc, „az élő legenda”, akivel nagyszerű muzsikusok működnek együtt, mint Menyhárt János, a virtuóz gitáros, számtalan magyar sláger zeneszerzője, Závodi Gábor, a hangszerelésben is kimagasló billentyűs. Fellép Somló Tamás, aki sose mondta, hogy szép vagyok, de most vágatta le a haját, és nagyon boldog, valamint Solti János (dob), a legendás LGT együttes egykori tagjai.


Friderika

Az esemény „feltárcsázta” Friderika szívét is, valószínűleg ismert slágerein kívül hamarosan megjelenő új CD-jéről is elénekel néhány dalt. És itt van az Ámen együttes, amely hosszú szünet után új felállásban debütál az ország előtt: új énekesét, Dobi Sándort a Manhattan együttesből jól ismeri a közönség. Ezzel a koncerttel nemcsak az Ámen, hanem Dobi Sándor is több éves hallgatás után lép újra színpadra. Nem hagyhatjuk ki a sorból a Face to Face szuperzenekart sem, amelyben ugyancsak nagy nevekkel találkozhatunk: Barille Pasquale (az R-GO volt dobosa), Cerka (Abaházi Zoltán - ex-Sing Sing), a basszusnál Botos Lajos, Szakcsi Lakatos Béla kedvenc basszusgitárosa - ők szintén most mutatkoznak be először a nagyközönség előtt.

Egy másik érdekesség, hogy Kijev közkedvelt zenekara, a The Door zárja a sort Ukrajnából. A házidazda az ATV-ből közismert Róna Pitzi Roland lesz, a hangosításról pedig a Magyarországon fellépő világsztárok hangosítója, Frenreisz Károly (Omega) fog gondoskodni. (P.I.)


A nagy érdeklődésre való tekintettel az alapítvány - kifejezetten az alkalomra - igény szerint ingyenes koncertbuszokat indít. Akik busszal szeretnének eljutni a koncertre, előre jelezzék szándékukat Lengyel Károlynál (06-30-209 89 58).
Jegyeket a helyszínen lehet kapni 1450 Ft-os egységáron.