stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret   Korunk 2007 Szeptember

Én óvó néniről jelentettem


Váradi Nagy Pál

 

 A CNSAS nemrég bocsátotta a nyilvánosság rendelkezésére azt az iratcsomót, amelyből előkerültek egyértelműen arra utaló bizonyítékok, hogy Virághy Töhötömnek, a későbbi kisebbségi senkinek sem makulátlan a múltja. Az iratcsomóból közölnék alább két oldalt. Világosan látható, hogy Virághy jelentést írt a liberális gondolkodású óvó néniről. Világosan látható, hogy egyáltalán nem úgy gondolkodott, ahogyan az egy kisebbségi senkitől elvárható. Világosan látható, hogy Virághy megcsalta környezetét, barátait, szerelmesét, az egész csonka nemzetet. (Virághy 2007 februárjában sem lett öngyilkos. Él, és köszöni szépen. Továbbá azzal vádolja a volt Szekuritátét, hogy hamisítottak. Igaz, az óvodában a jele az írógép volt, de mert 1985-ben született, senki sem feltételezheti róla, hogy háromévesen írni is tudott. Nyomós érv, az igaz.)

 

7 octombrie 1988, luni

Apával reggel 7 óra 53-kor érkeztünk meg az óvoda elé. Az időjárás: esős. Apa rágyújtott. Bucegi márkájú cigire, filter nélkülire. Maradt 9 (kilenc) szál a dobozban, puha papír, nem karton. Apa a szíve fö az ingzsebébe tette el a dobozt. 7.55-kor COVACI A. nyugdíjas korú praktizáló taná elvtársnő, pedagógus a szomszédban lakó CHIŞék nagycsoportos gyerekét (CHIŞ Gheza) kísérte be. COVACI A. elvtársnő rosszallóan nézett Apára. 7.58-kor Apa megragadta a ke bal kezemet, és az óvoda hátsó ajtójához tépett magával. apa hármat koppantott. Ez volt a jel. óvó néni kiny szenvedéllyel kinyitotta az ajtót, és magához szorította apát. Óvó néni nemzeti színű volt. Irredenta. Ajka rúzsos, arca sápadt. Óvó néni férje megsejthetett valamit, mert óvó néni szeme alatt zöld volt. 8.07-kor kulcslyukon át megfigyeltem, hogy óvó néni nem sápadt, hanem púderes. És szőrös neki.

8.14. Óvónéni azt mondta, hogy játszani fogunk. Azt mondta, szó szerint: „Mindenki, aki nem mondja el otthon, hogy ma nem énekeltük el a TREI CULORI-t, kap holnap egy cukorkát tőlem. És egyet most előre.” Sorba álltunk, elvettem a cukorkát, de nem szopogattam el. A cukorkát a jelentéshez mellékelem. MKegfigyeltem, hogy óvó néninek a blúzátn még átdöfszúrnak a mellbimbók. A bal hevesebben. Óvó néni baloldali.

9.16. Géz CHIŞ Gheza sólyomtárs megkínált az uzsonnájából. Felvágott volt benne. Egy darab a nájlo nejlonból a fogaim közé került. Későbbi vizsgálat céljából lenyeltem. Az uzsonna íze ezúttal is: KAPITALISTA.

12.07-kor megjött apa, hogy hazavigyen. Összesúgott óvó nénivel. Egy nyakláncot csúsztatott a bal markába. Nem hallhattam, mit sugdosnak. Óvónéni mellbimbói ismét átszúrtak a blúzon. COVACI A. elvtársnő kilépett az épületből, hangosan ezt kiáltotta: „Maga szégyentelen disznó!” Javasolom COVACI Aranca elvtársnő megfigyelés alá helyezését. Valószínűleg közrejátszik CHIŞ kapitalista uzsonnájának elkészítésében.

Jelentés vége.

- - - - - - - - - - - VIRAGHI Tohotom

14 octombrie 1988, luni

  7.53. Apával megérkeztünk az óvoda elé. Nem esett az eső. Óvó néni kint várt, és egy sl Beatles slágert dúdolt. Minden bizonnyal a Radio Europa Liberă tegnapi adásában hallhatta. Javasolom kapcsolatainak felderítését és mielőbbi letartóztatását.

 8.04. Kórusban elénekeltük a TREI CULORI-t. Múlt hét kedden (marţi, 8 octombrie 1988) mindenki megkapta a második cukorkáját. Én is elfogadtam a cukorkát, hogy ne keltsek feltűnést. A cukorkát mellékelem a jelentéshez. Ezúttal Negro volt. Köztudottan nyugati csempészáru, kapitalista méreg.

  9.16. Feljegyzésem a vécépapíron: „Csikar a hasam. Valószínűleg a tegnapi parizer hatása. A pártiroda röntgenje szerint jó úton halad a nejlon csomagolás. 9.27-re várom.”

  9.32. A címkén angol felirat lehet. Ki tudtam betűzni annyit, hogy „DE IN ENG” A nejlondarabot megmostam, klórral fertőtlenítettem, és mellékelem.

10.49. Fehér ruhás nővérkék jönnek. Tetűvizsgálat. Nem mutatom fel a párttagságit, nem akarok feltűnést kelteni.

10.53. Egyedül az én hajamban találtak tetűt. Az orvos, dr. SECHEI Alexandru jelentőségteljesen rám nézett. A szemembe. Aztán a hajamra. Azt mondta: „Te kis tetű”.

11.12-kor ért véget a vizsgálat. Elpityeredtem. CHIŞ Gheza sólyomtárs próbált vigasztalni. Mutatóujját az orrába túrta, és a termést az arcomra kente. Erre elröhögtük magunkat. Óvó néni azt mondta: „Ejnye, ilyet nem illik magyar gyermeknek”. Így mondta, „MAGYAR”. Óvó néni minden bizonnyal nacionalista. Javaslom mielőbbi letartóztatását.

11.58-kor apa jött, és nem hozott ékszert. Azt mondta: „Óvó néni most spo stoppon van, nem szabad.” Valószínűleg rejtjelezve beszélt. Kódfejtők bevonását javaslom.

 

Megjegyzés: SABĂU Zoltan Adalbert sólyomtárs egész nap nyugtalan volt. Előfordulhat, hogy látta, amint a parizer csomagolásának felderítését végeztem. Javasolom SABĂU Zoltan Adalbert megfigyelés alá helyezését.

Jelentés vége.

- - - - - - - - - - - - - - VIRAGHI Tohotom


+ betűméret | - betűméret