Fizikai Szemle nyitólap

Tartalomjegyzék

Fizikai Szemle 2003/9. 345.o.

MEGHÍVÓ A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS TANÁRI PÁLYA HELYZETE ÉS TÁVLATAI

A Magyar Pedagógiai Társaság Felsőoktatási Szakosztálya, a Magyar Tudományos Akadémia és az MTESZ védnökségével, 2003. november 28-án de. 10 órai kezdettel egész napos előadóülést és vitát szervez a természettudományokat a közoktatásban tanító szakemberek társadalmi szerepéről és annak alakulása nemzetközi és hazai irányzatairól. Az ülés helye: az MTA székházának nagyterme (Roosevelt tér 9. II. em.).

Az előadóülés programbizottságának társelnökei: Bazsa György, az MTA Elnökségének tagja (Debreceni Egyetem) és Patkós András, az MPT Felsőoktatási Szakosztály elnöke (ELTE). A programbizottságban a hazai tanárképző intézmények mindegyike részt vesz.

A felkérendő előadók bevezető 25 perces előadásait vita követi, amelynek összegzését a programbizottság írásban juttatja el a közoktatás szakmai és társadalmi fórumaihoz. Az előadások legfontosabb témái a következők:

Hozzászólásra kívánjuk felkérni az általános és középiskolai tanárok országos tekintélyű képviselőit, a mérnöki és orvosi társadalom kiemelkedő tagjait és a tanárképző intézmények vezető munkatársait.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk, és kérjük aktív részvételét.

A programbizottság nevében:
Tasnádi Péter és Patkós András