művészet

Gina Hora

„artist’s statement’ / „a művész vallomása”

Az Önironikus meditációk antropomorf figurákkal című műben megjelenő alakok plasztikus megtestesülései a tudatalatti ökoszisztéma mintáinak, amelynek flóráját, faunáját és maradványait naponta feltárom. Meglepő eredményei a látottak, hallottak, olvasottak és a képzelet szüleményeinek leülepedett molekulái között létrejövő időleges, bonyolult, de törékeny kapcsolatoknak. Egy nap mint nap újra felépített történelem előtti emlékezet visszhangjaiként tartom számon őket, művészi munkámban az elképzelt valóságból a valóságba történő átmenet pillanatairól tanúskodó szubtilis összeesküvőknek.
Az alakok szubjektív anatómiája a tízezer éves „ábrázolási” erőfeszítés prizmáján keresztül láttatott emberi anatómia kimeríthetetlen szürke árnyalataiban szublimálódik. Ezen anatómiák felfedezése és artikulálásának folyamata feltételezi a munka fegyelme, a tett őszintesége és az én kiirtása által meghatározott hozzáférést a tudatalatti térhez, amelyben leülepednek.
(Gina Hora művészi vallomása a lapszámunkat illusztráló képanyagról, mely részét képezte a Körösvidéki Múzeumban rendezett legutóbbi nagyváradi egyéni kiállításának.)


A szerző további írásai

impresszumszerzői jogok

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti