A dél-svédországi magyarok családi lapja
2. évfolyam 9. szám 2001/5
Göteborgi Lap
A mölndali magyar napok
    Vissza tekintünk e végéhez közeledő esztendőre, mérlegeljük eredményességét, úgy érezzük mesélnünk kell az idei mölndali napokról. Mölndal, Göteborgtól néhány kilométerre fekszik, s immár hagyománya van az itt májusban megrendezendő magyar napoknak. Az első rendezvénysorozatra 1996-ban került sor, s csupán egy évben , a millennium évében maradt el, sajnos. A Kőrösi egyesület vezetősége a Företagar - Föreninggel vette fel a kapcsolatot segítséget kérve, s az ő támogatásukat élvezve jutottunk a szükséges engedélyekhez és a helységekhez. Így sikerült új megoldásokat találni, s az idén ismét megrendezni a kellemes hangulatú eseményt.
     Az idén különösen izgalmas volt részt venni a szervezési munkálatokban, tekintettel az egyesület vezetőségének megújulására. Kicsit hűvös, szeles idő volt mikor megérkezett Skĺne tartományból a "Lángos"-szerelvény, s felállításával kezdetét vették az események.
     A festmény kiállítás volt az egyik legvonzóbb pontja a magyar napoknak , ahol két köztünk élő magyar művész, Kasza Imre és Molnár Attila képeit mutattuk be. A Borozda népzenegyüttes, Stjärna János, és Knut Knutsen előadása csak fokozta a hangulatot. A Tavaszi szél ifjúsági tánccsoport fellépésére a déli órákban került sor. Nagy sikerük volt a fiataloknak! A főteret egész nap betöltötte a magyar népzene. Az eseménysort a Saab-ban megrendezett táncest zárta, melyen a Borozda húzta ismét a talpalávalót.
     Köszönet minden szervezőnek és résztvevőnek , aki segített magyar kultúránk bemutatásában és terjesztésében. Üdvözöljük lelkes közönségünket, és kívánjuk, hogy ugyanilyen jó hangulatban találkozzunk az új esztendőben is.
     Kók György