Nyugat · / · 1930 · / · 1930. 8. szám · / · A NYUGAT HÍREI

NYUGAT-ESTEK

UJPESTEN

Március 26-án az Ujpesti Közmüvelődési Kör Nyugat-estet rendezett. Az est közreműködői Simonyi Mária, Móricz Zsigmond, Babits Mihály, Gellért Oszkár, Illyés Gyula, Kosztolányi Dezső, Nagy Endre és Schöpflin Aladár voltak. A közönség a kör helyiségeit zsúfolásig megtöltötte és mindvégig szeretettel ünnepelte a szereplőket. Bartha Dezső, a kör titkára bevezető beszédében lelkes szavakkal méltatta a Nyugat jelentőségét.

SZOLNOKON

Március 28-án a szolnoki Városi Színházban Nyugat-est volt. Közreműködtek: Simonyi Mária, Babits Mihály, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Gellért Oszkár, Kosztolányi Dezső és Schöpflin Aladár.

SZEGEDEN

Április 6-án Szegeden a Szegedi Fészek Klub Nyugat-estet rendezett. Az estre a város közönségének színe-java felvonult és az utolsó zúgig megtöltötte a Tisza-szálló nagytermét; százakra ment azok száma, akik jegyhez nem jutva, a folyosókon és előcsarnokban szorongtak. Móricz Zsigmond, Simonyi Mária, Babits Mihály, Bibó Lajos, Gellért Oszkár, Kosztolányi Dezső és Schöpflin Aladár előadását tüntető melegséggel fogadta a közönség. Az est után bankett volt, melyen dr. Tonelli Sándor köszöntötte a Nyugatot.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Április 7-én Hódmezővásárhelyen, a város közgyűlési termében Nyugat-est volt Simonyi Mária, Babits Mihály, Bibó Lajos, Móricz Zsigmond, Gellért Oszkár, Kosztolányi Dezső, Schöpflin Aladár és Szathmáry Tihamér közreműködésével. A közgyűlési termet az utolsó helyig megtöltötte a közönség. A város nevében Soós István polgármester és Endrey Béla alpolgármester üdvözölte lendületes szavakkal a Nyugat gárdáját.