Új Forrás - Tartalomjegyzék - 2009. 7. sz.
 
 
 
 

 

Forrásvidék 



Szerkesztőtársunk, Kovács Lajos írói, helytörténészi, szerkesztői és pedagógiai munkásságáért lakóhelyén, Dorog városában – a pedagógusnapon – Pro Urbe kitüntetésben részesült. 

A könyvhéten jelent meg Jász Attilának, lapunk főszerkesztő-helyettesének esszékötete Fürdőkádból a tenger címmel. A könyvet június 8-án mutatták be a tatai városi könyvtárban. 

2009. nyarán jelent meg a budapesti Ráday Galéria „Mai magyar képzőművészet” című könyvsorozatának 9. kötete. A Galambos Tamás festőművész munkásságát áttekintő, gazdagon illusztrált kiadványban szerkesztőségünk munkatársa, Wehner Tibor bevezető tanulmánya olvasható. 

2009. augusztus 4-én szerkesztőségünk munkatársa Wehner Tibor tartott előadást a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában a dunaszerdahelyi művésztelep résztvevőinek a jelenkori szobrászati gyűjtemények létrehozásának nehézségeiről. 

Augusztus 13-án a Farkasréti temetőben kísértük utolsó útjára Püski Sándort, a legendás könyvkiadót. A ravatalnál lapunk főszerkesztője helyezte el a szerkesztőség koszorúját. 

Augusztus 19-én az oktatási és kulturális miniszter könyvtárosi munkásságáért Szinnyei József-díjjal tüntette ki Monostori Imrét, az Új Forrás főszerkesztőjét.