stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret   Tóth Krisztina
Kiszámolt élet

Olyan élet ez, melynek minden másodperce és betűje pontosan ki van számolva.
Kissé nehezen született, (1350 gr) 1967-ben, ami akkoriban Közép-Európában túlélősúlynak számított. A világ átalakítását eleinte a lehető legközvetlenebb módon képzelte el: harapott, mintákat kapart a kiságy fölött a falba. Később szobrásznak ment, de ahogy egyre többet tapasztalt meg a valóságról, rá kellett jönnie, hogy az anyag vagy érintésre porlad, vagy végletesen ellenáll. Tornaórán balra át-nál mindig a sorral szemben állt, rendkívül rosszul úszik, viszont ha nincs rá tanú, kitűnően röpül, alva is.
Tizennégy éves korában egyszer csak megnőtt (172 cm), szerelmes lett, verseket kezdett írni. Elvégezte az egyetemet, Párizsba utazott, két évig ott is maradt, elolvasott több ezer könyvet, melynek helyszíneit és szereplőit élete második felébe érve hadarva felejti, az álmaira viszont riasztó pontossággal emlékszik. Első ősz hajszálát 1995-ben fedezte fel, a középválasztéktól valamivel balra. Élete fontos eseményei álmodott helyszíneken zajlottak, arcát egy álombeli dulakodás gyöngyházszínű hege szeli át, ahogy a Duna a várost, amelyben élnie adatott. Foglalkozása: hírnok. (Hírnök és írnok.) Gyakran virraszt.1998-ban hímnemű emberi lénynek adott életet, kinek borostyánszínű írisze lényegileg megegyezik az övével, s aki születésétől jól beszéli a hírnökök nyelvét. Kedvenc anyaga az üveg, évek óta színes üvegablakokat készít, így próbálván átmenteni valamit a gyerekkorból: az ablakok egy másik világra néznek, amit akkor fedezett fel először, amikor a szeme elé emelte egy építőjáték (JAVA) vörössel fóliázott ablakát. Egyébként makacs, gyengéd, bosszúálló, hipochonder, nagylelkű. Szeret hallgatni. Keveset ír, szükségesnek tartja a csöndeket: szerepük van, mint a szóközöknek ebben a szövegben.
Az évet tűzijátékkal kezdte: állt Budapesten, a Hősök terén, és az eget elhomályosította egy szívben robbanó petárda látomása. Meg fog halni. Ezért hagyott négy karakternyi helyet a dátumnak...


Kérjük küldje el véleményét címünkre: lettre@c3.hu


C3 Alapítványc3.hu/scripta/

stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret