Ez a kiadvány az OSZK Elektronikus Periodika Archívumának része. A benne megjelent cikkekre a hatályos szerzői jogi törvény (1999. LXXVI. törvény) vonatkozik. Az OSZK a folyóirat-szerkesztőséggel / közreadóval / tulajdonossal kötött megállapodás alapján szolgáltatja a kiadványt. Az EPA üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy ha kétség merül fel a dokumentum szabad terjesztésének lehetőségét illetően, akkor töröljék azt az EPA állományából. Ez a kiadvány elektronikus formában saját célokra, változtatások nélkül és a forrásra való megfelelő hivatkozással szabadon másolható és felhasználható. Minden más terjesztési és felhasználási forma esetében a szerkesztőség / közreadó / tulajdonos engedélyét kell kérni. Az Elektronikus Periodika Archívum elsősorban az oktatási / kutatási szférát szeretné ellátni magyar vagy magyar vonatkozású, szabad terjesztésű elektronikus időszaki kiadványokkal. Ha a közreadó vagy szerző a kiadvány impresszumában külön is rendelkezik a terjesztési és felhasználási jogokról, akkor az ő megkötései felülbírálják az alábbi megjegyzéseket.

Az EPA projekttel kapcsolatban az 1/22-43-741-es telefonszámon ill. az epa-info@epa.oszk.hu e-mail címen lehet információkat kapni és kérdéseket feltenni. A központi szolgáltatás URL címe: http://epa.oszk.hu.


This resource is in the holding of the Electronic Periodicals Archive (EPA), which is an online service of the Hungarian National Library. All publications in this resorce are subject to the respective provisions of the operative copyright law (Act No. LXXVI. of 1999). The National Library of Hungary provides access to the resource on the grounds of the agreements with the creator(s) / publisher(s) / owner(s) of the documents. The EPA service reserves the rights of removing any documents from the collection, should any doubt arise concerning its free distribution.
Electronic copies of the documents in the holding of the EPA can be made for private purposes only.
Any other method of usage and distribution should be explicitly permitted by the creator(s) / publisher(s) / owner(s).

The Electronic Periodicals Archive's main task is to provide freely distributable resouces for the purposes of education and academic research, related to Hungary.
The regulations of EPA-collection are automatically overruled by any specification concerning usage and distribution made explicit by the publisher or distributor of the resource.

For further information about the EPA-project, call +36-1-22.43.741 or send an e-mail to the address epa-info@epa.oszk.hu. The main page of the EPA service can be found at http://epa.oszk.hu