MAKtár

ISMERTETŐTisztelt Olvasó!

Folyóiratunk, a MAKtár 2005 februárjától van jelen a hazai alkotóművészeti életben.

Fő célunk, hogy - a lapot kiadó Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) alapító okiratában foglaltaknak megfelelve - segítsük a magyar irodalom, képzőművészet, iparművészet, ipari tervezőművészet, fotóművészet és zenei alkotóművészet területén született alkotások megismertetését, terjesztését. Célunk, hogy csatornát nyissunk, lehetőséget adjunk. Csatornát az alkotókat érintő információk áramlásához, lehetőséget, teret közös ügyeink megvitatásához, értékek megjelenítéséhez.

A hónap első keddjén, tízezer példányban megjelenő havilapunk ingyenes, kereskedelmi forgalomba nem kerül. A művészetpártoló közönséghez és az alkotókhoz is igyekszünk eljuttatni. Hozzáférhető többek között a Művészetek Palotájában, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Trafóban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a művészeti felsőoktatási intézményekben, a Képcsarnok galériáiban, a Szépművészeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtáraiban, valamint az Arcvonal Irodalmi Kávézóban, s természetesen a közalapítvány központjában, szerkesztőségünkben (1055 Budapest, Báthori u. 10.) is.

MAKtár újság

Ezen az oldalon a MAKtár című folyóirat eddig megjelent számait tekintheti meg illetve töltheti le PDF formátumban. Az újság megrendelhető a szerkesztoseg@maktar.hu e-mail címen. Kérjük, hogy megrendeléskor nevét, címét, művészeti szervezeti tagságát jelölje meg üzenetében! A szerkesztőség címén várjuk hirdetési megrendeléseiket, s természetesen nagy örömmel fogadjuk az újságba szánt, az alkotóművészeteket érintő cikkeiket, írásokat, a lapunkkal kapcsolatos észrevételeket is.