Koktél Üzleti magazin, Egri

ISMERTETŐA Koktél Üzleti Magazin budapesti száma 2003. novemberében jelent meg 40.000 példányban. A lap az érdekes és változatos fővárosi médiapiac új színfoltja, olyan társasági lap, mely olvasói között tudhatja a budapesti gazdasági, kulturális és politikai elit tagjait.

A Magazinnak nem titkolt célja, hogy hatással legyen az olvasók szemléletmódjára, a maga lehetőségeivel élve részt vegyen a kialakulóban lévő elit gondolkodásmódjának formálásában. Ezt a célt szolgálja, hogy a könnyedebb társasági témák mellett felhívjuk a figyelmet a közügyek fontosságára is. Szerzőink a cikkekben nem ítéleteket mondanak, hanem véleményeket osztanak meg, amelyek egyúttal modellként is szolgálnak egy-egy probléma megközelítésére. Úgy foglalkozunk a közérdeklődésre számot tartó témákkal, hogy közben egyik politikai irányzatnak sem vagyunk szócsövei.

Hangsúlyozottan törekszünk arra, hogy szerzőink, riportalanyaink, és témáink mindkét politikai oldalról és mindkét oldalnak szóljanak.

A lap a modernitás, a minket körülvevő világ iránti nyitottság, és a jó ízlés ügye mellett elkötelezett, politikai irányzatok mellett nem.

A lap anyagi és szakmai hátterét az évek során piacvezetővé vált Kisokos korábbi tulajdonosai biztosítják. A már 2001. júliusa óta az ország hét vidéki nagyvárosában (Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Sopron, Szeged, Veszprém) megjelenő magazin kiadásáról kezdetben a Kisokos Média Kft. gondoskodott, 2003 nyarától pedig a Koktél Média Kft. lett a kiadó.

A budapesti szerkesztőség és az értékesítő irodák a város szívében az Ybl Palotában találhatók.

Magazinunk azon felül, hogy információkkal látja el Budapest és az ország gazdasági, kulturális és politikai elitjét, a hirdetői ügyfelek számára is rendkívül hatékony kommunikációs csatornát biztosít.

Minden hirdetési befektetőnk biztos lehet benne, hogy megtalálja a számára megfelelő célcsoportot. A Koktél Üzleti Magazin terjesztése egy előre összeállított - Budapesten 40.000 nevet és céget tartalmazó - lista alapján történik, mely a gazdasági, kulturális és politikai elit tagjait foglalja magában. A listán szereplők névre szólóan postán kapják meg a lap ingyenes példányait. Megrendelőink így e közéleti lista alapján pontos és megbízható képet kaphatnak arról, hogy kihez jut el médiánk. Ezenfelül lehetőségük nyílik arra is, hogy az igényeknek megfelelően a célcsoport listájának bővítési kérésével forduljanak a Koktél Üzleti Magazinhoz.

Koktél Üzleti Magazin országosan és a budapesti lapszámok központi témáinak tematikája:
Minden hónapban egy-egy központi téma köré szerveződik, mely minden városban megegyezik.

Példányszámok és első megjelenések:

első megjelenés város példányszám
2001. július Győr 6300
2002. február Miskolc 6000
2002. február Eger 3000
2002. március Sopron 3000
2002. június Veszprém 3500
2003. február Szeged 5500
2003. február Debrecen 6000
2003. november Budapest 40000

Így ez országosan 73300 példányszámot jelent.