Archiválja az Országos Széchényi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívuma
Archived by National Széchényi Library Electronic Periodicals Archive & Database

Kanadai Magyar Hírlap

Folytatódik a vasutas sztrájk Magyarországon

Posted in Magyarország by Christopher Adam on február 6, 2008

Nyugati PályaudvarFolytatódik Magyarországon a MÁV-START dolgozóinak sztrájkja, mely hétfő reggel vette kezdetét. A munkásokat képviselő szakszervezet továbbra is azt követeli, hogy az állami tulajdonban lévő vasúttársaság fogadja el az általuk követelt tíz százalékos béremelést és ezen felül adjon a cég minden dolgozónak egy extra 250 ezer forintot. Balogh-Fazekas Anita, a MÁV szóvívője elmondta: azok az utasok akik február elején kiváltottak egy havi bérletet, jegy nélkül is utazhatnak a Volán által üzemeltetett buszokon, valamint a HÉV vonatain is. A budapesti metró vonalain azonban továbbra is jegyetet váltani.

Amikor hétfő reggel kezdetét vette a sztrájk, magyarországi újságirók azt jelentették, hogy a három legnagyobb budapesti pályaudvar közül csak a déliből indult néhány vonat. Máshol szinte teljesen üresek az állomások. Bár a MÁV és a szocialista kormány egy oldalon áll és továbbra is elutasítja a munkások által követelt béremelést és szignifikáns összegű kifizetést, a jöbbközép Fidesz a szakszervezetet támogatja.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a sztrájkbizottságának szerdai döntése értelmében a VDSZSZ folytatja a sztrájkot, mivel a MÁV képviselői között még mindig nem született megállapodás – mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke a Magyar Távközlési Irodának.

Kanadai lapunkat sokan olvassák Magyarországról. Éppen ezért kérdezzük magyarországi olvasóinktól: Önt hogyan érinti a vasutas sztrájk? Támogatja a vasutasok követeléseit, vagy inkább a MÁV és a kormány mellett áll? Írja meg nekünk véleményét! Kattintson a cikk alján található “comments” linkre, irja meg bejegyzésést és nyomja meg a “submit” gombot. Hozzászólását 24 órán belül moderáljuk és ezt követően megjelenik internetes újságunkban.

Kanadai Magyar Hírlap

Jelezd elsőként, hogy neked ez tetszik: post!

4 vélemény

Subscribe to comments with RSS.

  1. Balázs said, on február 7, 2008 at 8:35 de.

    A MÁV-ot is privatizálni kéne, mivel az állam nem tudja biztosítani a normális béreket a dolgozóknak és a minőségi szolgáltatást az utasoknak.

  2. szentjóbi péter said, on május 9, 2008 at 4:16 de.

    A kormánnyal is problémák vannak, de a legfőbb probléma az ország destabilizálására törekvő FIDESZ-szel van. Az egymást követő két demokratikus választást elvesztő FIDESZ nem tud beletörődni a vereségbe, ezért a legszélsőségesebb náci-hungarista erőkkel is képes szövetséget kötni. – A sztrájkok, a demonstrációk mögött többnyire a FIDESZ szervezői találhatók…

  3. Jiji said, on december 21, 2008 at 2:23 du.

    Muie bozgorilor imputiti! Muie MAV!
    Sa va iau familia si natia-n PULA de cacati frezati ce sunteti cu greva voastra.
    Bagamiasi PULA in sarbatorile voastre, sta-v-ar palinca-n gat sa va stea de opariti rupti in cur ce sunteti!
    S-ajungeti sa vorbiti cu totii romaneste si sa veniti in vizita la Bucuresti (e capitala voastra mai analfabetilor), ca armasarul lui Mihai Viteazu’ de la Universitate abia v-asteapta sa i-o sugeti. Si noi nu o sa facem greva-n CFR, ca bietul cal s-a saturat de-atata abstinenta!

  4. Judit said, on december 31, 2008 at 6:25 de.

    Üdv
    Csak annyi a véleményem a vasutassztrájkról,hogy ők legalább néha elérik amiért munkabeszüntetést tartanak,kíváncsi lennék viszont,hogy mi lenne akkor,ha mi egészségügyi dolgozók,ápolók egész egyszerűen nem látnánk el a betegeinket,vajon nekünk megengednék,vagy hagynák,hogy emberek haljanak meg az ellátás hiánya miatt és vajon mi elérnénk e a célunkat ha nem dolgoznánk,valószínű,hogy nem,de kit is érdekell ez,igaz? A lényeg,hogy a vonatok járjanak…….


ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>