A zeneélet hírei

Szerző:
Lapszám: 2018 május

Fodor Géza-emlékjel a Kosciuszkó utcában


Május 5-én emlékjelet avattak Fodor Géza színház- és zeneesztéta, kritikus, dramaturg és egyetemi docens – vagy ahogy általában tekintettek rá: művészeti, művészetfilozófiai kérdésekben megkerülhetetlen szaktekintély – egykori lakóházán, a budapesti Kosciuszkó Tádé utca 6. falán. Az emlékjel Péter Vladimir szobrászművész alkotása.

 

A tíz esztendeje, 65 évesen elhunyt Fodor Géza 1981 és 2008 között volt a Muzsika külső munkatársa, lapunkban megszámlálhatatlanul sok kritikát, elemzést publikált, elsősorban operákról. Munkássága hivatkozási alappá tette a Muzsikát.

 

Az avatóünnepségen Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester köszöntötte a megjelenteket. Fodor Gézára a zenésztársadalom nevében Wilheim András zenetörténész, a színházi világ képviseletében Zsámbéki Gábor rendező emlékezett vissza. Közreműködött Máté Gábor színművész, Darázs Renáta (ének) és Dés László (szaxofon).

 

  

 

Fodor Géza - Felvégi Andrea felvétele

Impresszum, KAPCSOLAT , Közhasznúsági jelentés 2011, 2012, 2013, 2014, 1%

Minden jog fenntartva, ideértve különösen a honlap egészének vagy részének bármilyen eljárással történő többszörözését, terjesztését és nyilvánossághoz közvetítését is.