Tisztújítás a Magyar Zenei Tanácsban

Szerző:
Lapszám: 1997 január

A Magyar Zenei Tanács december 7-i, XII. közgyûlésén VICTOR MÁTÉ zeneszerzõ, a Tanács elnöke - mandátumát kitöltve -funkciójáról leköszönt. A közgyûlés titkos szavazással a Magyar Zenei Tanács elnökévé választotta CSENGERY ADRIENNE énekmûvészt, a Magyar Zenei Elõadómûvészek Társasága társelnökét. GYIMESI LÁSZLÓ alelnök mandátumát a közgyûlés megújította, és ügyvezetõ alelnökéül választotta KOVÁCS GÉZÁt, a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége elnökségi tagját. A megürült elnökségi posztra VICTOR MÁTÉt választotta meg a közgyûlés.

A Magyar Zenei Tanács elnöksége: CSENGERY ADRIENNE elnök, GYIMESI LÁSZLÓ alelnök, GÁBOR JÓZSEF, KÁRPÁTI JÁNOS, PAPP MÁRTA, SCHANDA BEÁTA és VICTOR MÁTÉ elnökségi tagok. Ügyvezetõ alelnök: KOVÁCS GÉZA. A fõtitkár változatlanul Csébfalvi Éva.

Lejárt a mandátuma SZABÓ TiBORnak.az Ellenõrzõ Bizottság elnökének. Helyére GÓCZA GYULÁNÉt a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zenei Szekciójának elnökét választották, új tagnak BARTHA PÉTERt, a Borsodi Zenei Társaság elnökét. Leköszönt a Külügyi Bizottság elnöki funkciójáról KLENJÁNSZKY TAMÁS, ki e tevékenységével össze nem hangolható külföldi munkakörbe került. E posztot GEDÉNYI ILDIKÓ, a Magyarországi Mûvészeti Ügynökségek Szövetsége elnökségi tagja tölti be.

A közgyûlés a Magyar Zenei Tanács teljes jogú intézményi tagjai közé felvette a Magyar Hangversenyrendezõk Egyesületét és a Magyar Harsona-Tuba Szövetséget, társult intzéményi tagjául a Budapest Musíc Centert és a Crescendo Alapítványt. Ezzel a Magyar Zenei Tanács tagszervezeteinek száma harminchatra, az intézményi tagoké kilencre emelkedett.

Impresszum, KAPCSOLAT , Közhasznúsági jelentés 2011, 2012, 1%

Minden jog fenntartva, ideértve különösen a honlap egészének vagy részének bármilyen eljárással történő többszörözését, terjesztését és nyilvánossághoz közvetítését is.