Muzsika 2000. június, 43. évfolyam, 6. szám, 5. oldal
A Zenei Információs Központok Nemzetközi Szövetsége tizedik konferenciája
 

A Zenei Információs Központok Nemzetközi Szövetsége (IAMIC) 2000. június 16-21. között Budapesten tartja önállósulása óta tizedik konferenciáját. Az ötnapos konferencia címe: Zenei Információs Központok a változó társadalmakban. A kelet-európai régióban először megrendezett konferencia házigazdája a Magyar Zenei Információs Központ és annak vezetője, Vida Eszter.
A világ 36 országában működő 40 szervezet célja kettős: egyrészt régiójának zenei életéről gyűjt és szolgáltat információkat, másrészt missziós feladata a kortárs zene támogatása.
A konferenciára mintegy 50 résztvevőt várnak a világ minden tájáról. A program során a globalizácó és az információáradat és -hozzáférés hatásait vitatják meg, majd magyar szakemberek előadásában a magyar kortárs zene általános helyzetét, az utóbbi évek zeneszerzői stílusirányzatait és a magyarországi elektroakusztikus zenét ismerhetik meg a világ zenei információs központjainak igazgatói és munkatársai. A C3 Alapítvány on-line kapcsolata segítségével új, izgalmas számítógépes technikákat mutatnak be. A világhírű magyar zenei nevelésről, annak eredményeiről, a tanítási gyakorlat kivitelezéséről bemutató előadásokat tartanak. Azok a témák is fókuszba kerülnek, amelyek a zenei információs központok közötti jobb munkakapcsolat elérését célozzák, ilyen például egy nemzetközi közös adatbázis kiépítése. Megvitatják, hogy hogyan járulhatna hozzá egy-egy zenei információs központ hazája zeneszerzőinek és műveinek jobb elterjesztéséhez, hogyan lehetne előadóinkat jobban megismertetni a központok hatékony munkája eredményeképpen. A Magyar Rádió Márványtermében rendezett magyar kortárs zenei hangversennyel, városnéző programmal, valamint zenei emlékhelyek meglátogatásával és a helyszínen adott hangversenyekkel színesítik a szakmai előadásokat.Spányi Miklós a Concerto Armonicóval próbálClaus Neumann felvétele