Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Nincs még egy ország, amely négyszer került a tönk szélére harminc év alatt, mindig megúszta, és soha nem tanult belõle”
- kommentálta a magyar viszonyokat Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter egy üzletember-találkozón Békéscsabán. Járai szerint szóba került, hogy az unió hagyja Magyarországot csõdbe menni; pletykák szerint viszont a Nemzetközi Valutaalap mindig meg fogja menteni az országot, mert ha nem teszi, elindul egy lavina, ami magával ránthatja a többieket; Ukrajnát, Romániát, s esetleg Ausztriát is.

„Ha valakinek nincsen humorérzéke, az az õ baja”
- vélekedett Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, miután kritikát kapott azért a megjegyzéséért, miszerint Barack Obama jól tudna együtt dolgozni Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel, hiszen: „fiatal, jóképû és napbarnított”.

„Szabadon büszkélkednek zsidógyûlöletükkel”
- írta a Sun a Jobbik Magyaroszágért Mozgalomról. A brit lap szerint Füzessy Zoltán, a szervezet alelnöke az angliai Gravensendbõl irányítja pártja tevékenységét. Füzessyt a lap „top neonáci vezetõként” jellemzi, akinek emberei kérkednek antiszemitizmusukkal, és beteges vicceket kreálnak a holokausztról.

„Ha ez jót jelentene a családomnak, az államomnak, a nemzetemnek, ha lenne rá lehetõségem, megpróbálnám”
- mondta Sarah Palin, Alaszka kormányzója a választások után az elsõ interjú alkalmával arra a kérdésre válaszolva, hogy indulna-e az elnöki posztért 2012-ben.

„A gyermekkori lelki problémák növekedésének a családok átértékelõdõ szerepe és a társadalom, az értékrend gyors változása áll a hátterében, ebbõl fakadóan egyre több gyerek szorul pszichiátriai kezelésre”
- nyilatkozta Szolnoki Nikolett, a Vadaskert Gyermek és Ifjúsági Pszichiátriai Kórház orvosa.