Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Veszélyes munka
Letartóztatták az RTL Klub munkatársát a mozgássérülteknek kiállított uniós parkolóigazolványok hamisításáról készített riportjával összefüggésben. A rendõrség szerint az ügyészség utasítására gyanúsították meg az újságírót, az ügyészség szerint viszont a BRFK saját hatáskörében döntött így.

Mágneses titkok
A titkosszolgálatok tanulmányozzák jelenleg a Kenedi-bizottság jelentését, amely várhatóan jövõ héten kerül a Nemzetbiztonsági Kabinet elé. A bizottság megtalálta azokat az egyébként 2060-ig titkosított mágnesszalagokat, amelyekre az elmúlt rendszer szolgálatai vitték fel az egykori ügynöklistáikat.

Okos ellenőrök
Nem alkalmazható adathozzáférés szempontjából védett munkakörben az APEH-nél az a személy, akinek az intelligencia hányadosa (IQ) nem éri el 90-et, egyebek mellett ezt tartalmazza az a pénzügyminiszteri rendelet, amely a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.

Ötezerért egy tétel
Megírandó zárthelyi dolgozatok kérdéseit adta el hallgatóknak egy biztonsági õr a Pécsi Tudományegyetem mûszaki karán. Az õrt egy mobiltelefonos felvétel buktatta le, melyen arról mesél, hogyan jutott hozzá a tanárok irodáiból a matematikai és mechanikai témájú kérdésekhez, s azokat darabonként ötezer forintért értékesítette.

Túl szegények a gyerekek
Európai viszonylatban a magyar gyerekek szegényebbek, mint azt az ország színvonala indokolná; Magyarországon a gyermekszegénység az uniós átlagnál nagyobb, és inkább falusi, mint városi jelenség - mondta Ferge Zsuzsa, a MTA Közgazdaságtudományi Intézete gyerekprogram-irodájának vezetõje egy budapesti konferencián.