Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

„Ha valahol baj van, rögtön engem keresnek”
- viccelõdött nemrégiben Bono, a U2 frontembere, aki mellesleg az ENSZ jótékonysági nagyköveteként tevékenykedik.

„Ilyen durva támadás a rendszerváltás óta nem érte a rendõrséget”
- mondta Török Zsolt, az MSZP országgyûlési képviselõje, miután Hende Csaba, a Fidesz az egyik politikusa az egyik kereskedelmi csatorna adásában arról beszélt, hogy a rendõrséget fel kell oszlatni.

„Közel 200 kereskedõcsalád vált értelmetlenül és ok nélkül munkanélkülivé az átalakítás során”
- olvasható a Fidesz szegedi szervezetének közleményében. Évek óta húzódik a szegedi Mars tér rendezése, évek óta perlekedik és pereskedik a kereskedõket tömörítõ egyesület és a baloldali városvezetés fémjelezte Szeged. Az eredeti tervek szerint már három csarnoknak kellene állnia a téren, jelenleg kettõ áll csak. Ám az itt elkelt üzlethelyiségek egy része is bezárva tart, ezeknek a bérleti jogait árulják.

„Antigua gyönyörû és zöld, mint az édenkert”
- írta nászútjáról egy barátjának Catherine Mullany. Nem sokkal ezután rablók rontottak a brit friss házasokra, s hidegvérrel lelõtték õket. A harmincegy éves Catherine-nel egyetlen tarkólövés végzett. Férjének, Bennek is ilyen halált szántak kifosztóik, ám az õ életét még meg tudták menteni a helyi kórházban.

„Úgy gondol­juk, meghalt ebben a támadásban”
- Rakétacsapással hétfõn Pakisztánban feltehetõen megölték Midhat Murszi asz-Szajjid Umart, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vegyifegyver-szakértõjét, közölték magas rangú pakisztáni biztonsági illetékesek.