Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

4 milliárdos áfacsalást derített fel a VPOP. Több mint négymilliárd forint áfát nem fizettek meg azok a cégek, amelyek az Egyesült Államokból és az Európai Unió több tagországából importáltak személyautókat Magyarországra - közölte Konta Tünde ezredes, a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnokságának (VPOP) bûnügyi igazgatója hétfõn, egy budapesti sajtótájékoztatón.

200 millió forintot ér körülbelül az új Opel Zafira, a használható hidrogénautó.
A General Motors TechShow-t rendezett Torinóban, hogy megmutassa, felvette a kesztyût a konkurenciával és a globális kihívásokkal szemben. A GM-nek nem kell nagyobb tettet végrehajtania, mint hibridtechnikában utolérni a Toyotát, üzemanyagcellában a Hondát és a BMW-t, míg kisméretû, turbótöltésû benzinmotorok területén a Fiatot és a Volkswagent.

1100 lakást bontanak le összesen az épülõ Corvin-sétány miatt. A lakók kiköltöztetését levezénylõ cég szerint minden igényre figyelnek, a lakók jobb körülmények közé kerülnek. A gettó azonban nem tûnik el, csak kisebb helyre vagy a városon kívülre szorul.

29 millió dollárt kellett Giorgio Armani olasz divatdiktátornak adóban befizetnie. A Giorgio Armani csoport egyébként hamarosan megnyitja Budapesten elsõ Emporio Armani üzletét, valamint az elsõ Emporio Armani Caffét. Az üzlet, valamint az Emporio Armani Caffe a VI. kerület Andrássy út 9. szám alatt nyílik, várhatóan a 2008-as év utolsó negyedében.

46000 -re becsülik négyzetmérföldenként (2,6 négyzetkilométer) az ócánok vizén sodródó mû­anyag zacskók számát egy 2006-os ENSZ-tanulmányban.