Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Jót tehet az elõrehozott választás az SZDSZ-nek
„Azt, hogy az SZDSZ 1994-ben belépett Horn Gyula kormányába, 2008-ban viszont kilépett a Gyurcsány-kormányból, nehéz racionális érvekkel alátámasztani” - mondta egy mûsorban Kõszeg Ferenc (képünkön). Azonban ha már így történt, jobb imidzset adna az SZDSZ-nek, ha határozottan kiállna az elõrehozott választás mellett, mintha ellenzéki pártként sorra megszavazza a kormány döntéseit - vélekedett az alapító „atya”.

Gyurcsány leváltása elvezethet egy új koalícióhoz
Az MSZP-ben történõ jelentõs változások esetén Fodor Gábor és Kóka János is hajlandó lenne egy új koalíció megkötésére - jelentette ki Béki Gabriella, SZDSZ-es képviselõ. A jelentõs változást Gyurcsány leváltása szimbolizálná - tette hozzá a politikus.

Orbán sejti, mikor bukik a kormány
Legkorábban idén õsszel, legkésõbb jövõ tavasszal elõrehozott választások lesznek Magyarországon - mondta állítólag Orbán Viktor egy zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson, melyen a Fidesz választókerületi elnökei, polgármesterei, képviselõi jelentek meg. A Fidesz elnöke megkezdte a választásokra való felkészülést.

Golyóálló mellényt minden vagyonõrnek
Doszpot Péter támogatja, hogy kötelezõvé tegyék a golyóálló mellényt a vagyonõröknek, hiszen ez esetben nem lenne életveszélyes állapotban a Debrecenben meglõtt pénzszállító. Az egykori sztárrendõr ellenben nem adna közfeladatokat ellátó személy státust, azaz magasabb jogi védelmet a vagyonõröknek.