Vissza a tartalomjegyzékhez


Klasszikusok és Kortársak kiállítás a Symbol Art Galériában
Siófok Budapestre költözött

A balatoni szezon nyitányaként Siófok, a Nyár Fõvárosa egy hétre Budapestre költözött. A Symbol Budapest szórakoztató és gasztronómiai komplexumban összpontosuló eseménysorozat Siófok és a Balaton minden arcával képviseltette magát. A kiváló specialitásokat a Camelot Középkori Étterem hozta el, melyeket az országosan is egyre ismertebbé váló balatoni borok tettek valóban felejthetetlenné.

A kulináris élvezeteken túl a Balatonhoz kapcsolódó mûalkotásokból álló kiállításon nyerhettek bepillantást a mûkedvelõk a legismertebb hazai kortárs festõk balatoni élményeibe, melyet a siófoki Kálmán Imre Múzeum hozott el Óbudára.
A Kálmán Imre Múzeum már évek óta tudatos kiállításkoncepcióval arra hívja fel a közvélemény figyelmét, hogy Siófokon - nemcsak idegenforgalmi szempontból, hanem a város polgárainak kulturális igényei szempontjából is - egyre jelentõsebb képzõmûvészeti gyûjtemény található. A gyûj­temény a korszerûség igényét követve átlépte a szûk lokális korlátokat, és a magyar képzõmûvészet legjavából szeretne képet adni, különös tekintettel a kortárs alkotásokra. A teljesség igénye nélkül néhány név a az alkotók névsorából: Mészöly Géza, Szinyei Merse Pál, Csók István, Szõnyi István, Egry József, s a közelmúlt nagyjai közül Kunffy Lajos, Holló László, Borsos Miklós.