Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

80 000 tonna bioterméket exportált Románia tavaly 65 millió euróért. A biotermékek legnagyobb részét Németországba, Olaszországba, Görögországba, Svájcba, Hollandiába és Franciaországba vitték.

41. leggazdagabb állam Magyarország a világ­ranglistán. A nemzetközi élmezõnyt Katar és Luxemburg vezeti, majd - nagy lemaradással - további Perzsa (Arab)-öböl menti olajországok (Brunei, Kuvait), az USA és kisebb nyugat-európai államok (Norvégia, Svájc) következnek.

30 milliárd dollár a vagyona a svéd Ingvar Kampradnak, az IKEA bútoráruházak nyolcvanegy éves alapítójának. Csak „svéd skótnak” nevezi önmagát, mivel kizárólag fapados légijáratokon utazik, és tizenöt éves Volvójához nem tart sofõrt.

30 ezerre tehetõ évente a cigaretta okozta halálozások száma Magyarországon. Ma a lakosság csaknem fele dohányzik. A nagyközönség április 25-én a Duna Palotában ingyenes szûrõvizsgálatokon vehet részt, amelynek során mindenki megtudhatja, hány éves a tüdeje.

800 dolgozót vizsgáltak egy spanyol atomerõmûben sugárfertõzés miatt. Sugárkárosodás gyanúja miatt utólagos orvosi vizsgálatnak vetik alá egy észak-spanyolországi atomerõmû 800 alkalmazottját, miután kiderült, hogy a létesítményben tavaly bekövetkezett üzemi baleset jóval súlyosabb volt, mint azt korábban jelentették.

53 polgármestert ítéltek el Törökországban, amiért támogattak egy dániai kurd tévéállomást. A bíróság a kéthavi börtönt késõbb pénzbírságra változtatta.