Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

3 szervezet maratoni futóláncot indít a kisiskolákért. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete és az Élőlánc Magyarországért Mozgalom akciójában a résztvevők Telkibányától Budapestig futnak váltásban, hogy a Parlament előtt adják át a kistelepülések üzeneteit és az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom szakpolitikai ajánlásait a házelnöknek.

53,2 millió dollárnak megfelelő összegért vásárolta meg Arkagyij Novikov, Oroszország első számú szakácsa Gianni Versace, az 1997-ben meggyilkolt olasz divatdiktátor Comói-tó partján fekvő villáját. Állítólag annyira beleszeretett a villába, hogy három-millió dollárral többet kínált érte, mint amennyiért meghirdették.

2011- az internet vége? Hónapok óta figyelmeztetnek a szakemberek az internet növekvő forgalmára, egyes becslések szerint a forgalom 2011-re eléri a hálózat jelenlegi kapacitását. Egyre több adat áramlik az interneten, sőt a felhasználók mostmár egyre kevesebb szöveges dokumentumot küldenek egymásnak, nőtt a zenefájlok és a videók részaránya az elküldött e-mailekben. A közösségépítő honlapok és a több játékos által játszható online játékok szintén a kapacitás jelentős részét lefoglalják az internetnek.

34 000 munkahely bánja a Wall Streeten az amerikai hitelválságot. A Bloomberg szakértőkre hivatkozó becslése szerint azonban ez a szám akár 100 ezerre is nőhet a jövőben. A legnagyobb pénzintézeteket érintő veszteségleírások összesítve több mint 200 milliárd dollárt tesznek ki.

100-200 mentőst kirúgnak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) komoly infrastrukturális és informatikai fejlesztéseket tervez a következő években, ugyanakkor dolgozói egy részétől, 100-200 embertől idén kénytelen megválni - mondta a szervezet főigazgatója.