Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

100 benzinkúttól szabadul meg az OMV osztrák kőolaj- és gázipari csoport. Az ausztriai benzintöltő állomásai közül az idei év végéig mintegy százat elad a költségek és a hatékonyság optimalizálása céljából: ebből 50 saját OMV-benzinkút, 50 pedig Avanti-töltőállomás.

900 liter gázolajat loptak el egy géptelepen leállított járművekből Vértesszőlősön. A nyomozók gyanúja szerint a három 32 és 42 év közötti férfi szombaton hajnalban hatolt be a Tatabánya melletti település külterületén lévő telephelyre, ahol mintegy 900 liter üzemanyagot szívtak le az ott tárolt járművek üzemanyagtartályaiból.

500 000 látogató érkezik Kínába - a várakozások szerint - az augusztus 8-án kezdődő nyári olim-piai játékokra.

8 000 000 forint, azaz mintegy 23 ezer font a sydneyi Prince of Wales szülészeti osztályán egy bébi világra segítésének ára - terhesgondozás nélkül. A Long Islanden található North Shore Egyetemi Kórházban 700 ezer dollárba (120 millió forintba) kerül egy szülés. A tengerentúli magánklinikák mesterszakácsok által készített fogásokat, luxushotelekhez hasonló környezetet és állandó, privát orvosi szolgálatot kínálnak.

200 fölé emelkedett idén a benyújtható uniós pályázatok száma - közölte Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Az eddig kiírt pályázatokból hetvenet zártak le és bíráltak el - tette hozzá a miniszter. A rendelkezésre álló öszszesen háromezer milliárd eurót meghaladó összeg felét pályázatokon hirdették meg.

6 éves a Nemzeti Színház: gyász és ünnep március 15-én és 16-án. 2008. március 15-én ünnepli 6. születésnapját a budapesti Nemzeti Színház - ez alkalomból változatos programokkal várja vendégeit a teátrum. Sajnos szomorú esemény is kapcsolódik a jubileumhoz: Kaszás Attila idén már nem tud ünnepelni a színháztagokkal. A születésnap alkalmából neves színészéről is megemlékezik a Nemzeti.