Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

20 millió forintért tér vissza Győzike márciusban a kamerák elé. Korábban már tett rá célzást a roma rapper, hogy a sokak által kedvelt Győzike-show mégsem fejezi be végleg pályafutását - most azonban már biztos, hogy hamarosan visszatér a képernyőre a Gáspár család.

8 hektáron terül el a San Alfonsodel Mar gigamedencéje Chilében, amely a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legnagyobb medencéje. Hosszúsága 910 méter, és 244 millió liter víz van benne. A Csendes-óceán mellett található medence 250 milliárd forintnak megfelelő dollárból készült.

4 kaposvári vezető munkatárs munkaviszonyát szüntette meg a napokban az APEH az adóhatóság Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóságán. Egy közelmúltban indított belső vizsgálat megállapította, hogy a munkatársak vezetői helyzetükkel össze nem egyeztethető gyakorlatot folytattak, ezért a hivatal megvált tőlük.

100 000 embernek van 30 millió dollárnál több pénze. A Bloomberg hírügynökség összeállítása szerint egyre több a dollármilliomos a világban. Egy 2006-os Merrill Lynch- és Cap Gemini- tanulmány szerint ugyanis 94 970 embernek volt több mint 30 millió dollárnyi vagyona.

40 százalékot spórolhatunk 2050-re a közúti közlekedés üzemanyag-fogyasztásán, ha Európában a hidrogéntechnológia helyet kap az energiaellátás rendszerében - állapította meg egy brüsszeli tanulmány, amit az Európai Bizottság rendelt meg.

13,5 százalékos gázáremelésre számíthatunk. A második negyedévre ekkora gázáremelést javasolt a Magyar Energia Hivatal - közölte Horváth J. Ferenc, a hivatal elnöke. Felsmann Balázs, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakállamtitkára pedig a gázáremeléssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy nem találtak szakmai kifogást a MEH által készített és most közigazgatási egyeztetésen lévő javaslatban.