Vissza a tartalomjegyzékhez


Torkos csütörtök

A budapesti éttermekben a február 7-ei Torkos Csütörtökre kedden már alig lehetett találni szabad asztalt, legfeljebb este 10 után vagy ebédre tudták fogadni a vendégeket.

Az 50 százalékos kedvezményt nyújtó akcióba több vidéki pincészet is beszállt. Ilyenkor nemcsak jóféle borokat kínálnak, de a vacsora sem akármilyen: az egyik villányi pincében például a következőképpen festett a menüsor: mangalicakocsonya, „dédimami” receptje szerint; részeges halleves, benne úsztatott halgaluskákkal; bortésztás csülökrőzsék, fűszeres tejföllel locsolt rakott burgonyával és savanyúsággal; házi sajtokból összeállított ízelítő és aranyhársos réteskosárkák zárták a dús vacsorát, desszert gyanánt. A borászatok legtöbbjében maga a gazda kommentálta, mutatta be a borokat, amelyekből természetesen vásárolni is lehetett. A Torkos Csütörtökbe beszálló éttermek szerint nemcsak azért jó az akció, mert garantált a telt ház, de sokan csak most, a honlapról értesültek először egy-egy új vendéglátóhely létezéséről.