A budapesti éttermekben a február 7-ei Torkos Csütörtökre kedden már alig
lehetett találni szabad asztalt, legfeljebb este 10 után vagy ebédre tudták
fogadni a vendégeket.
Az 50 százalékos kedvezményt nyújtó akcióba több vidéki pincészet is
beszállt. Ilyenkor nemcsak jóféle borokat kínálnak, de a vacsora sem akármilyen:
az egyik villányi pincében például a következőképpen festett a menüsor:
mangalicakocsonya, „dédimami” receptje szerint; részeges halleves, benne
úsztatott halgaluskákkal; bortésztás csülökrőzsék, fűszeres tejföllel locsolt
rakott burgonyával és savanyúsággal; házi sajtokból összeállított ízelítő és
aranyhársos réteskosárkák zárták a dús vacsorát, desszert gyanánt. A borászatok
legtöbbjében maga a gazda kommentálta, mutatta be a borokat, amelyekből
természetesen vásárolni is lehetett. A Torkos Csütörtökbe beszálló éttermek
szerint nemcsak azért jó az akció, mert garantált a telt ház, de sokan csak
most, a honlapról értesültek először egy-egy új vendéglátóhely létezéséről.