Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Problémás pofavizit
Arcelemzés a munkaerőpiacon

Többen aggódva figyelik annak a magyar cégnek az újítását, amelyik a személyiségjegyeket arcról leolvasó számítógépes programot fejlesztett ki. Reklámjuk szerint ötletüknek köszönhetően új trend honosodhat meg a munkaerő-felvétel folyamatában, míg kritikusaik a negatív diszkrimináció még szélesebb körű elterjedésétől tartanak.

A Face Reading Kft. senkit nem akar megbélyegezni, hiszen mint mondják, az arcelemzés csak az egyik szempont az új munkaerő kiválasztásánál, a továbbiakban sem hagyható el az önéletrajzos előszűrés, az állásinterjú vagy a pszichológiai teszt. Ami a technológiát illeti, a hátterében egy mesterséges intelligencia áll, központjában egy gépi látást segítő berendezéssel. A kamera által felvett képek egy számítógépbe kerülnek, melynek szoftvere az emberi agyhoz hasonlóan felismeri és értelmezi a látottakat.
A cég szerint a munkavállalók az esetek 80 százalékában nem a személyiségükhöz leginkább illeszkedő munkakörben tevékenykednek, pedig a jellegzetes arcvonások vizsgálatával csaknem 100 százalékos pontossággal „belőhető”, hogy valójában kivel is áll szemben a HR-s kolléga. Az arcelemzés minimum 70 tulajdonságot vesz alapul a teljes analízishez, és a számítógépet nem tudjuk majd becsapni színészkedéssel, pózolással.
A recept szerint a módszer kiválasztási, értékesítési, vezetési tanácsadási, kommunikációs területeken hasznosulhat majd a jövőben. Kritikusaiknak pedig azt ajánlják figyelmébe, hogy segítségükkel éppen azt a tényezőt lehet kiszűrni, amely során az előítéletek megjelenhetnek a munkaerő kiválasztásának menetében, magyarán nem a személyes szimpátia dönt, hanem a rideg tények.