Vissza a Hetek archívum borítólapjára
XI. évfolyam, 43. szám, 2007. október 25

Arcok

Zsurkán Mariann
Ő volt Bond, James Bond

Nem csak a húszéveseké a világ - mondhatná az egykori „Angyal” Simon Templar, majd a Sean Conneryt követő második James Bond, aki a televíziós forradalom hajnalán lett világhírű. Roger Moore a múlt héten töltötte be nyolcvanadik évét. Születésnapjának apropóján Magyarországra látogat. Október 29-30-án az UNICEF rangidős jószolgálati nagyköveteként tiszteli meg a nagyérdeműt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyén, ahol többek között Saint-Saëns Állatok farsangja című négykezesének konferansziéja lesz. A bevételt az UNICEF gyermekprogramjaira fordítják.


Belföld

Morvay Péter, Tihanyi Péter
Füstbe ment ünnep
Vélemények az október 23-ai eseményekről
Tovább a cikkhez >>>

Szlazsánszky Ferenc
Molotov-koktél-parti
A jobboldal uralta az ünnepet

„Sieg heil”, „mocskos ávós”, „holokamu”, „árja Magyarország”. Egy lidérces este a szélsőjobb társaságában.


Így lát bennünket a világ
Menetel a budapesti szélsőjobb

A nemzetközi sajtó ismét kiemelt helyen foglalkozott a budapesti eseményekkel. A cikkek mindegyike kitért a Magyar Gárda szerepére, és abban is egyetértenek, hogy az idei tüntetések nem mozgattak meg akkora tömegeket, mint az egy évvel korábbiak, ám egy szélsőséges mag egyre agresszívabb.


Életmód

Szubotics Mariann
Mindörökké tea
A hideg évszakok slágere

A teát leginkább a hidegben felmelegítő forró italként, míg nyári melegben jeges frissítőként isszuk, pedig ennél sokkal többre képes: segít leküzdeni a fáradtságot, serkenti az agyat, fokozza az éberséget. Mindezt ráadásul úgy teszi, hogy hangulatunkra, mentális teljesítőképességünkre előnyösen hat: a nap minden szakában ideális ital reggel felébreszti az elmét és a testet, napközben segíti a koncentrációt, este pedig ellazít.


Háttér

Sebestyén István
Ügynökország
A politika megfúrhatja a Kenedi-bizottságot

Példátlan egyetértés mutatkozik az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista, illetve ellenzéki tagjai között az állambiztonsági iratok ellenőrzését végző Kenedi-bizottság igencsak szkeptikus megítélésében. A grémium egyebek között azt hivatott vizsgálni, hogy maradtak-e még olyan dokumentumok az utódszolgálatoknál, amelyeket elvileg kutathatóvá kellett volna tenni. A honatyák többsége szerint a témával nem érdemes foglalkozni.


Szobota Zoltán
Drágul a sebesség
Az utakon is zéró toleranciát hirdetett a kormány

Magyarországon évente egy közepes városnyi honfitársunk (30 ezer fő) sérül meg közúti balesetben, ám ők a szerencsésebbek, mert egy átlag falu lakossága, 1300 ember nem is éli túl a tragikus ütközéseket. A kormány vitatható módon és időpontban ugyan, de erre hivatkozva szigorítaná a közlekedési kihágások büntetési tételét és felelősségi körét.


Peremiczky Szilvia
A marslakók kora