Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
RECEPT: Körtés pite

Hozzávalók: 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 sütőpor, 3 egész tojás, 25 dkg túró, 3 evőkanál citromlé, 3 közepesen nagy körte, őrölt fahéj, 2 dkg szeletelt mandula.

Elkészítés: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A túrót villával összetörjük, és összedolgozzuk a masszával. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós masszához. Közben a körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, magházaikat kivájjuk, majd felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy közepes tortaformát kenjünk ki margarinnal, és lisztezzük ki. Oszlassuk el egyenletesen a tésztát a formában, és kör alakban helyezzük a tetejére a körteszeleteket úgy, hogy befedjék a tésztát. Szórjunk a körteszeletekre cukrozott fahéjat, és hintsük meg mandulaforgáccsal. 170 fokon süssük körülbelül 60 percig.
Kihűtve fogyasszuk.