Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

140 millió forintot költött hóeltakarításra a pécsi önkormányzat a 2006/2007-es téli szezonban, annak ellenére, hogy a tél gyakorlatilag hómentes volt - írta az Új Dunántúli Napló.

15 példány fogyott másodpercenként a megjelenés utáni első órákban az új Harry Potter-könyvből a brit WH Smith könyvesbolthálózat 400 boltjában. A korábbi rekord másodpercenként 13 könyv volt, azt a Potter-sorozat előző, hatodik könyve érte el.

10 percre újra híres volt a magyar futball, miután az Oltalom Sportegyesület által felállított magyar válogatott telt házas stadionban verte meg a házigazda dánokat az V. Hajléktalan Labdarúgó Világbajnokságon.

1,47 milliárd euróba kerül évente az illegális bevándorlók helyzetének rendezése Nagy-Britanniában az Institute for Public Policy Research (IPPR) nevű vezető londoni társadalmi-gazdasági kutatóintézet szerint, míg a mintegy 500 ezer személy kitoloncolása 6,9 milliárd eurót emésztene fel.

101 darab barackos gombócot falt be az a férfi Morvaországban, aki ezzel a tettével harmadszorra nyerte el a Knédlikirály címet.

80 százaléka az emberiségnek nélkülözi jelenleg az egészségbiztosítást, nem részesül ellátmányban rokkantsága miatt, és nincs se öregkori jövedelme, se nyugdíja.

3,7 millió tonna termést sikerült idén betakarítani a kalászos gabonafélékből. A hosszan tartó aszály miatt felére csökken a kukorica és a napraforgó várható terméshozama is - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Vancsura József.

13 tehenet csaptak agyon a villámok Alsó-Ausztriában egy völgyben. A hatóságok szerint a tehenekkel vasárnap végzett a karintiai St. Oswald közelében végigsöprő vihar.