Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

39 milliárd dolláros kártérítést követel Nigéria a dohánygyártó cégektől, amiért azok a gyerekeket vették célba reklámjaikkal, hogy így növeljék eladásaikat.

1,25 milliárd eurót rendelt ki Lula da Silva brazil elnök a Rio de Janeiro állambeli favellák - nyomornegyedek - modernizációjára.

209 forint a bioetanol az első hazai töltőállomáson, amelyet Bábolnán nyitottak meg az OIL! benzinkútjánál. Ezzel egy időben Győrben is megindul a zöld üzemanyag forgalmazása.
A fővárosi értékesítés még mindig várat magára.

27,4 millió euróért kelt el egy Medici Lorenzo-portré a londoni Christi’s árverésén. A Rafaello által festett kép így minden idők legdrágább reneszánsz kori olasz festményévé lépett elő. Az eddigi rekord 7,8 millió euró volt 1996-ban.

-25 Celsius-fokos hidegrekord dőlt meg Peruban, aminek következtében mintegy 200 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. A kormány szükségállapotot rendelt el, és a 4000 méter feletti területek teljes evakuálására is sor kerülhet.

10 millió 149 ezerre nőtt 2007 májusában a három magyarországi mobiltelefon-szolgáltató ügyfeleinek száma. Így hazánkban száz lakosra 100,9 előfizetés jutott a hónap végén - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

46  millió dolláros szerződést kötött a NASA az orosz Korolev Rocket és RSC Energia cégekkel, melynek keretében 19 millió dollárért vásárol tőlük űrtoaletteket, melyeket kifejezetten a súlytalanság körülményeire fejlesztettek ki. Az új berendezéseket 2008-ban szállítják az űrállomásra.