Vissza a tartalomjegyzékhez


RECEPT: Görögdinnye fetával

Hozzávalók: 1 pohár tökmag, 60 ml extra szűz olívaolaj, 1,5 kg érett görögdinnye, 300 g feta, frissen őrölt feketebors, 3 citrom

Elkészítés: Pörköljük meg a tökmagot a 180 C/350 F/Gáz 1,5 fokozatú előmelegített sütőben úgy, hogy 20 ml olívaolajjal megkenjük a tökmagot, majd egy tepsibe tesszük és 8-12 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, meg ne égjen. Vágjuk fel a görögdinnyét, távolítsuk el a héját, ha van idő, magozzuk ki. Helyezzük tányérra az összevágott görögdinnyét, szórjuk meg a fetadarabokkal és a pirított tökmaggal, a frissen őrölt borssal, öntsük nyakon egy kis olívaolajjal. Citromszeletekkel dekorálva tálaljuk. ()