Vissza a Hetek archívum borítólapjára
XI. évfolyam, 22. szám, 2007. június 01

Arcok

Major Nóra
A nő Neki fogyóeszköz
George Clooney

Hollywood első számú „sármőre” a minap 350 ezer dollárért - mintegy 65 millió forintért - volt hajlandó megcsókolni egy nőt egy árverésen. A jótékonykodó színész a bevételt az AIDS-kutatás támogatására fordította. A vékonyabb pénztárcájúaknak továbbra is be kell érniük a Madame Tussaud panoptikumában található Clooney viaszbabával: ezzel is gyertyafényes asztalhoz lehet ülni, akciós napokon pedig még a „kezét is megkéri” aktuális vacsorapartnerének.


Belföld

Hazafi Zsolt
Őszödi vesszőfutás
Egyéves a kormány – Majdnem felbomlott?

Az MSZP történetében még nem volt olyan feszült hangulatú beszélgetés, mint kedden reggel Gyurcsány Ferenc dolgozószobájában - állítják a pártot jól ismerő forrásaink. A szocialisták összes befolyásos politikusa egy platformra került a miniszterelnökkel szemben, követelve, hogy az elmúlt napokban a sajtóban megjelent gyanúsítások miatt Gyurcsány ne zárja le az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos vizsgálatot. Az ilyen és ehhez hasonló botrányok - mint például a teljes rendészeti vezetés menesztése - miatt hetek óta szünetel a kormányzás.


Szlazsánszky Ferenc
A Fidesz befenyítette a biztosítókat
Modellverseny ezer milliárdért

Ember legyen a talpán, aki meg akarja érteni az egészségügy finanszírozása körül zajló vita lényegét. A fix pont talán az, hogy a jelenleginél sokkal több pénz kell a rendszerbe. Az SZDSZ a „betegekért versengő üzleti biztosítók” megoldásra esküszik, az MSZP és a Fidesz viszont elutasító. Bár az SZDSZ a több-biztosítós modellhez kötötte a koalíció fenntartását, a párt vezetői a szocialisták ellenkezése dacára sem tartanak kormányválságtól. Újdonság, hogy egy friss MSZP-s javaslatot Orbán Viktor is támogatandónak nevezett. Épül az egészségügyi nagykoalíció?


Sebestyén István
Igazságkereső
Ki elől menekül a megrontott lány?

Áldozat vagy beteges hazudozó? - a sajtóban megjelenő újabb és újabb információk „fényében” egyre kevésbé lehet tisztán látni az állítólagosan rendőrök által megerőszakolt E. Zsanett ügyében. Lapunknak sikerült elérnie a lány egyik közeli ismerősét, aki szerint elképesztő a média szenzációéhes hozzáállása. Mint mondta, Zsanettet - akit milliós ajánlatokkal bombáznak a bulvárlapok - el kellett otthonról költöztetni.


Hubert József
Boszorkánykonyha
Kormányzati jósdát működtet a kancelláriaminiszter öccse

Az egyébként is botrányoktól hangos Egymásért Egy-Másért Alapítvány az „ország egyik legismertebb grafológusát”, Szilvásy Pétert választotta kutatási programjához. A civil szervezet részéről váltig bizonygatják, hogy a döntést a „családnevére tekintet nélkül, kifejezetten a szakmai tekintély alapján” hozták meg.


Egy az Orbán

Első könyvével rukkolt elő a héten Orbán Viktor. A Fidesz-elnök fél évig dolgozott a százoldalas köteten, melynek az Egy az ország címet adta, mivel szerinte a legszentebb dolgokból - élet, anya, haza, becsület - csak egy van. „Egyszerű és világos alapelveket kell lefektetnünk, egyenes beszéddel, őszintén kimondva az igazságot, nevén nevezve a sorsrontó tabukat, a szellemünket és akaratunkat évek óta megbénító dogmákat. Ezért írtam ezt a könyvet” - szögezi le a Fidesz elnöke.


Életmód

Göndör Ottó
Az operafesztivál fantomjai
Sátánista zenekar fellépése az adófizetők pénzén

A Miskolci Nemzetközi Operafesztivált 2001 óta rendezik meg nyaranta világhírű operaénekesek részvételével. A fesztivál részben a Szigetet szervező Müller Péter Sziámi ötleteként született, aki korábban a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínének művészeti vezetőjeként tevékenykedett. Az idén legalább 46 millió adóforinttal támogatott operafesztiválon fellép a fekete mágiát kiterjedt szektahálózaton keresztül is népszerűsítő sátánista Therion zenekar.


Háttér

Karl Pfeifer, Bécs
Brezsnyev eltörölte volna Izraelt
A hatnapos háborút a szovjetek provokálták – állítja egy új könyv

Egy izraeli szerzőpárosnak a negyvenedik évfordulóra megjelent új könyve szerint a Szovjetunió provokálta ki az 1967-es hatnapos háborút, hogy ennek ürügyén lebombázhassa az izraeli atomprogram központját, a dimonai reaktort. Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy szovjet vadászrepülőgépek 1967 nyarán többször is átrepültek Dimona felett. Moszkva hazárdjátéka öt évvel a kubai rakétaválság után az egész világot újra az atomháború küszöbére sodorta.


Piros Péter
Másolás, beillesztés
Magyar fejlesztésű program a tanárokat kijátszó diákok ellen

Megkönnyítheti a tanárok munkáját az a magyar kezdeményezés, mellyel a dolgozatokból kiszűrhetőek a forrásmegjelölés nélkül átvett munkák, a plágiumok. Az egy az egyben internetről összeollózott dolgozatok, a tanár publikációjának szó szerinti bemásolása, a más egyetemen már elfogadott diplomamunka újrafelhasználása - mind azt jelzik: van mit keresni.


Hajdú Sándor
Nincs bocsánat
Romániában háborús bűnös maradt Wass Albert

Miután a román törvényszék elutasította a perújrafelvételt Wass Albert és apja háborús bűnössé nyilvánításának ügyében, a jobboldalon kultuszfiguraként tisztelt öngyilkos író elleni halálos ítélet továbbra is érvényben van. Olvasótábora a kommunisták számlájára írja a negyvenes évek végén született bírói döntést, amely elől Wass Amerikába menekült, s többek között Kövér László fideszes választmányi elnök is úgy véli, hogy az író „hányattatott sorsa eredményeképpen szimbólum lett, az isten-, haza- és emberszeretet jelképe, a magyarság összetartásának és élni akarásának szimbóluma”.


Szlazsánszky Ferenc, Szubotics Mariann, Nóvé Réka, Major Nóra, Szilágyi Katalin, Sebestyén István, Takács Kinga, Kiss Tünde
Az idő lassan elszivárog
Élet a nyolcadik ikszen túl

Riport-összeállításunkban idős embereket kérdeztünk arról, hogy milyen az életük a nyolcvanadik év környékén, mennyire foglalkoztatja őket gondolata, mi nyújt számukra örömöt, meddig kísérik az embert a fiatalkori hibák, tévedések következményei, vannak-e még céljaik, és igaz-e, hogy az idő minden sebet begyógyít.


Hit és értékek

Grüll Tibor
A várandós város
Jeruzsálem és a Messiás eljövetele

Jeruzsálem az Ószövetség könyveinek kétharmadában, az Újszövetség könyveinek több mint a felében, összesen több mint nyolcszázszor kerül említésre. Teológusok szerint az Ótestamentumban négyszázhatvanöt, az Újtestamentumban pedig huszonnégy olyan profetikus kijelentést találhatunk a Szent Városról, amelynek a jövőben kell még beteljesednie. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az üdvtörténet középpontjában Jeruzsálem sorsa áll. A kiválasztás joga mindig Istené, aki a vízözön előtti generációból mindössze Noét és családját menti meg; majd Noé egyik fiára, Sémre esik a választás: „áldott az Úr, Sémnek Istene” - hangzik Noé áldása. Így nem csoda, ha az újabb kiválasztott Sém nemzetségéből származik. Ő Ábrám, akit a káldeus Ur városából szólít el Isten, hogy miután szövetséget kötött vele, az ő magvában (vagyis leszármazottjában) áldja meg „a földnek minden nemzetségét”. Az ekkor már Ábrahámnak - a „sok nép atyjának” - nevezett pátriárka százéves korában született fia, Izsák viszi tovább a szövetséget és a Messiásról adott ígéretet. Ezután annak fia, Jákób (másnéven Izrael) örökíti tovább az áldást, akinek tizenkét gyermeke közül Júda lesz a kiválasztott. Ő már konkrét messiási ígéretet kap: „Nem múlik el Júdától a fejedelmi bot, sem a vezéri pálca térdei közül; míg eljön Siló, és a népek neki engednek.” (Silót, vagyis a „Küldött”-et a zsidó írásmagyarázók a legkorábbi időktől fogva a Messiásra értelmezték.) Végül a Júda törzséből származó Dávid családja kapja az újabb ígéretet: „Mikor pedig a te napjaid betelnek, és elalszol a te atyáiddal, feltámasztom utánad a te magodat, mely ágyékodból származik, és megerősítem az ő királyságát… És állandó lesz a te házad, és a te országod mindörökké tiéd lesz, és a te trónod erős lesz mindörökké.”


Interjú

Tihanyi Péter
Buli van aprajafalván
mondja a kilencszeres világbajnok mesterlövész

Simonyi Ottó alezredes: „Egy hatalmas csővel a vállán kiment a tetőre az ember, feltehetően gránátvető van nála, ráálltam, ha továbbmegy, lelövöm. Válasz: Tedd, amit tenned kell. Az ujjam a kakason. A konvoj ebben a pillanatban fordult be a sarkon.”


Külföld

Hetek-összeállítás
Cenzúrázott bűnök
BBC dokumentumfilm a papi pedofíliáról

Vezető olasz politikusok egyelőre sikerrel akadályozták meg, hogy az olasz televízió műsorára tűzze a BBC egy papi pedofíliával foglalkozó dokumentumfilmjét. A Szexuális bűncselekmények és a Vatikán című - Nagy-Britanniában tavaly októberben vetített - műsor egy nemrégiben nyilvánosságra került vatikáni dokumentumot vizsgál, amely a katolikus papság pedofilbotrányait volt hivatott kezelni. A műsor olaszországi „betiltása” széles körű politikai vitát eredményezett.


Németh Csillag
Atomdiplomácia
Irakról tárgyal a Nagy Sátán és a Gonosz Tengelye

Huszonhét év után először ültek hivatalosan tárgyalóasztalhoz iráni és amerikai diplomaták. Az „üzleti típusúnak” minősített találkozó során a felek kizárólag az Irakban kialakult helyzetről értekeztek, mely során Irán kifejezte, hogy harmadik szereplőként részt kíván venni Irak rendezésében. Az együttműködésre való hajlandóság ellenére azonban sokan kevés reményt látnak előrelépésre, mivel Irán rohamléptekkel halad előre atomprogramjának megvalósításában.


Hechs László
A stockholmi program
A Hamasz el akarja űzni Izraelt

A gázai háború folytatódik, a Hamasz és a Fatah osztagai továbbra is gyilkolják egymást. Izrael légi csapásai és terrorellenes akciói ellenére a rakéták, bár csökkenő számban, de továbbra is hullanak Sdérot városára. A város fokozatosan kiürül, az iskolák bezártak, és aki csak teheti - ha ideiglenesen is - Izrael más részeire költözik. Bár Askelon is a Kasszam rakéták hatótávolságán belül van, a Hamasz most a dél-izraeli határvárosra koncentrál. A Gázai övezet 2005 szeptemberében történt kiürítését, a zsidó települések felszámolását követően újabb győzelmet jelentene, ha Sdérot kísértetvárossá válna.


Királyi vizit Budapesten
János Károly szupersztár Spanyolországban

Háromnapos hivatalos látogatást tett Magyarországon a spanyol királyi pár: I. János Károly és Zsófia királyné. A Bourbon-házból származó uralkodó és felesége találkozott a magyar államfővel, a miniszterelnökkel és a házelnökkel is. A királyi pár harmadszor tett hivatalos látogatást Magyarországon, melynek egyik deklarált célja a magyar-spanyol üzleti kapcsolatok fejlődésének előmozdítása volt.


Online

Levegőautó

Megjelenés előtt áll a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő sűrített levegővel üzemelő autója, melyet az indiai óriáskonszern, a Tata gyárt, s a volt Forma-1-es mérnök, Guy Négre cége fejlesztett ki - adta hírül kedden a hvg.hu. A sűrített levegővel hajtott kocsik fejlesztésébe a kilencvenes évek hajnalán fogott bele a volt Forma-1-es fejlesztőmérnök, megalapítva a luxemburgi MDI céget, mely kizárólag az alternatív meghajtásnak és az arra épülő járműveknek szentelte magát. Az Air Car sűrített levegőt használ motorja dugattyúinak mozgatására. 2008 augusztusában várhatóan 6000 Air Car indul útnak indiai útján. A CityCat nevű modell például egyetlen „tankolással” kétszáz kilométer megtételére képes. Egyetlen újratöltés négy-ötszáz forintból kijön - írta a hvg.hu.


Igazmondó

Pszichiáterének nincsenek kételyei Malina Hedvig igazmondása felől: a Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemista azt állítja, hogy tavaly augusztusban két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. Jozef Hasto a Tyzden című szlovák hetilap legújabb számában közölt terjedelmes beszélgetésben elmondta: harmincórás lelki gondozás után biztos abban, hogy a lány igazat mond. A szlovák rendőrség megállapításai szerint Malina Hedvig nem mond igazat, a történetet csak kitalálta, és ezért a bíróság akár öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.


No spar, no OMV

A Die Presse című osztrák napilap arról számol be, hogy magyar környezetvédők a Rába folyó szennyezése miatt az osztrák áruk bojkottjára szólítanak fel. A bojkottot azzal indokolják, hogy a szennyezett vízből a mérgező vegyületek a talajba, onnan pedig az élelmiszerekbe is bekerülhetnek. A felhívás többek között az osztrák sörök, kávék, gyümölcslevek bojkottjára szólít fel. A környezetvédők biztatnak, hogy a magyar fogyasztók ne vásároljanak a Spar élelmiszerlánc üzleteiben, és ne tankoljanak az OMV benzinkútjainál - írta a lap Eastconomist rovatában megjelent cikk szerzője. A Rába vize a szentgothárdi duzzasztó alatt már 2002 óta rendszeresen habzik. A szakértői vélemények szerint a habot a folyó mentén lévő három bőrgyár okozza.


Román filmé az arany pálma

A Ceausescu-rendszer idején egy tiltott abortusz történetét dokumentűmszerűen feldolgozó román film vitte el az Arany Pálmát a cannes-i filmfesztiválon: mind a kritikusok, mind a francia közoktatás díját elnyerte a Négy hónap, három hét, két nap című alkotás. A hatszázezer euróból forgatott film harminckilenc éves rendezője, Cristian Mungiu a díj átvételekor úgy nyilatkozott: az elismerés jó hír lehet a kis országok rendezői számára, mert azt bizonyítja, hogy nagy sztárok és nagy költségvetés nélkül is lehet olyan filmet készíteni, amely mindenkit érdekel. A magyar versenyfilm, Tarr Béla Londoni férfi című alkotása díjazatlan maradt, és a beszámolók szerint a fesztivál közönsége előtt is megbukott az alkotás.


Uniszex gyereksztár

Pszichológiai vizsgálatot rendelt el Tinky Winkyvel kapcsolatban a lengyel gyerekek jogainak országgyűlési biztosa, mivel szerinte a BBC népszerű, Teletubbies című gyermeksorozatának hőse homoszexuális életstílust sugall. Ewa Sowinska azért találta gyanúsnak a lila szőrmével borított, fején háromszög alakú antennát viselő Tinky Winkyt, mert női kézitáska volt a kezében, és így először nem is gondolta, hogy a figura tulajdonképpen fiú. A gyermekjogi tisztviselő pszichológiai szakvéleményt kért annak tisztázására, hogy vajon ilyen körülmények között műsorra tűzheti-e a lengyel televízió az óvodáskorú gyerekeknek szánt brit tévésorozatot.


Azt mondták
Tovább a cikkhez >>>

A hét fotója

forrás: knutz.net


Kecskékkel a munkanélküliség ellen

A dél-kelet romániai Indipendenta város polgármestere úgy döntött, véget vet a munkanélküliségnek. A település eddig munkanélküli segélyen élő lakosai ezután pénz helyett kecskéket fognak kapni. A harminc érintett család mindegyike tíz, Franciaországból vagy Ausztriából importált kecskével lesz „gazdagabb”, aminek fejében minden évben három frissen elválasztott kecskegidát kell leadniuk a városházán. A gidákat aztán az újdonsült házasoknak tervezi „továbbítani” a polgármester. Cristea Gascan szerint ugyanis „semmi nem indokolja, hogy a munkanélküliek karba tett kézzel üljenek, miközben az öregek a földet művelik, állatot nevelnek, és ráadásul adót is fizetnek”.


Muzulmán biciklik

Iránban hamarosan piacra dobják az első olyan „muzulmán biciklit”, amely nők számára is lehetővé teszi a kerékpározást úgy, hogy közben testük nagy része takarásban van. A szerkezeten a nők testét egy kabinszerűség fogja eltakarni, megakadályozva az indiszkrét pillantásokat. A kormányzati kezdeményezés célja a női sport támogatása a közel-keleti országban.


Szemtanú a gyerekrablásról

Újabb fejleménye van a Portugáliában elrabolt brit kislány, Madeleine McCann történetének. Egy hölgy beszámolt arról, hogy az utcán szembejött vele egy férfi, aki egy szőke hajú, rózsaszínű pizsamás kislányt vitt. Elmondása szerint feltűnt neki a férfi szokatlan viselkedése, de azt feltételezte, hogy a kislány apja, és viszi haza alvó gyermekét. A McCann szülők szoros barátja előtt, aki együtt vacsorázott egy közeli étteremben a házaspárral, csak akkor állt össze a kép, amikor Madeleine édesanyja felfedezte, hogy lánya eltűnt. A hölgy azonnal jelentette az esetet a rendőrségnek, a nyomozók azonban nem tanúsítottak nagy érdeklődést, és csak a múlt héten hozták nyilvánosságra a személyleírást, miután a leendő miniszterelnök, Gordon Brown vette kezébe az ügyet.


Kólavész

A Coca-Colában, Sprite-ban, Fantában és az ehhez hasonló szénsavas üdítőitalokban használt tartósítószer komoly sejtkárosodást okozhat - állítja a The Independent. A brit napilap egy egyetemi kutatásra hivatkozik, mely szerint a nátrium-benzoát ki tudja kapcsolni az ember DNS-ének létfontosságú részeit. Ilyen tartósítószert tartalmazó szénsavas italok fogyasztása végső soron májzsugorodáshoz vagy akár Parkinson-kórhoz is vezethet. A nátrium-benzoát, melyet egyébként a penészesedés ellen használnak az italokban, rákkeltő hatása miatt adott okot az aggodalomra, mivel C-vitaminnal keverve egy benzén nevű rákkeltő anyaggá válik.


Magyarok a Liverpoolban

Az MTK két magyar támadója az ötszörös BL-győztes Liverpoolhoz igazolt. Németh Krisztián (18) és Simon András (17) szerződése egyelőre a patinás angol klub tartalékcsapatába szól. A csatárok így azokkal a labdarúgókkal készülhetnek, akik elmúltak 18 évesek, de még nem érték el a profi csapat szintjét. A szerződés anyagi vonatkozásai titokban maradtak, de a játékosokat menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint mindketten 5 évre írtak alá, és június végétől már Liverpoolban kezdhetik meg a felkészülésüket a Rafael Benitez edző irányítása alá tartozó keretben. A két játékosra egy évvel ezelőtt figyeltek fel, amikor az MTK juniorjai vendégjátékon 6-0-ra legyőzték a Chelsea fiataljait.


Számok

1350 forint a legalacsonyabb órabér Amerikában. Egy évtized után először emelt minimálbért az amerikai Kongresszus; a legroszszabbul kereső amerikaiak órabére 5,15 dollárról (960 forintról) 7,25 dollárra (1350 forintra) nő.


Hogzilla, az óriásdisznó

Minden idők legnagyobb vaddisznója lehet az az állat, melyet egy tizenegy éves alabamai fiú ölt meg egy pisztoly segítségével. Jamison Stone, aki egyébként ötévesen lőtte le első szarvasát, éppen édesapjával vadászott, mikor rábukkant a körülbelül 480 kg-os állatra. Beszámolója szerint nyolcszor lőtt revolverével a disznóra, majd ezt követően három órán át kergette a dombos erdőn keresztül, míg végül egy közvetlen közelről leadott lövéssel végzett vele. A kaland nem volt veszélytelen, hiszen a vadkanok menekülésből könnyen támadásba lendülhetnek át. Az állat holttestének elszállításához fákat kellett kivágni az erdőben, Jamison édesapja pedig kolbászt készít a vaddisznó húsából.


Tinik csapdája

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a magas szexuális tartalommal rendelkező szórakoztató és hírközlő médiumok erőteljesen befolyásolják a tizenévesek szexuális életét. A tanulmány 308 különböző televíziós műsort, filmet, dalt és magazint vizsgált, melyek népszerűek a fiatalok körében. Azoknál a fehér tizenéveseknél, akik rendszeresen ilyen jellegű médiumoknak vannak kitéve, kétszer nagyobb az esély arra, hogy tizenhat éves koruk előtt szexuális kapcsolatot létesítenek. A felmérés többek között arra is rávilágított, hogy kisebb valószínűséggel fordul elő korai szexuális élet azoknál a fiataloknál, akiknek szülei egyértelműen ellenzik azt.


Kié lesz a vese?

A holland BNN csatorna számára készített De Grote Donor Show (vagyis A nagy donor show) három szervátültetésre váró beteget mutat be, akik egyetlen veséért versengenek. A jelentkezőknek nem csupán egy sor kvízkérdésre kell helyesen válaszolniuk, hanem a nézők szimpátiáját is el kell nyerniük. Pusztán az együttérzésre itt már nemigen lehet apellálni, hiszen a „versenyzők” mindegyike kritikus állapotban van. Azt, hogy végül ki kapja a vesét, maga a donor, egy végstádiumban lévő harminchét éves nő dönti el, akit a nézők csak Lisaként ismerhetnek. Reiner Hofmann, a Holland Transzplantációs Alapítvány szóvivője szerint „ez egy botrány, semmivel sem jobb, mint a szervkereskedelem. A műsor készítői a szórakoztatás érdekében kihasználják ezeket a kétségbeesett helyzetben lévő embereket”.


Pekingi misszió

Keresztény misszionáriusok a kínai kormány rendeletének ellenére hirdetni fogják az evangéliumot a 2008-as olimpiai játékokon. Ehhez önkéntes misszionáriusok ezreit képezik ki világszerte. Ugyanakkor fennáll a veszély, hogy a misszionáriusokat kitoloncolják a kommunista országból, az evangelizáló kínai keresztények pedig börtönbüntetésre vagy ennél is súlyosabb ítéletre számíthatnak. A jövő nyáron kezdődő játékok előtt több csoport is tervezi, hogy más országokban gyülekeznek, majd kisebb csapatokat küldenek az olimpiai játékok helyszíneire.


Szabadidő

M.R.
Üdülési pályázat nagycsaládosoknak

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nemrég hirdette meg a rászoruló nagycsaládosok számára idei üdülésicsekk-pályázatát. A pályázat beadási határideje június 15. Így a legjobb esetben egy háromgyerekes házaspár - ha mind az öt családtag után igényel csekket - 55 ezer forint önrész megfizetése mellett 155 ezer forint összértékű üdülési csekket kaphat, amely széles körben felhasználható utazásra, üdülésre, szabadidős tevékenységekre.


Házi sztrapacska

Kb. 80-90 dkg krumplit megpucolunk, megmossuk, majd lereszeljük finomra. 2 tojást felverünk sóval, és hozzáöntjük a krumplihoz. Elkeverünk még benne 3-5 dkg margarint vagy zsírt.


Programok
Tovább a cikkhez >>>

Színes

Duma Plaza

- Miért van itt ilyen sötét? - Megettük a fényt!


Cseri
EMO

 A Tokió Hotelből új irányzat nyűgözte le fiatalok száz-ezreit, mint arról korábban már lapunkban is lehetett olvasni, mely által örvendetesen új szín született kultúrájukban: a fekete. Most azoknak szeretnénk segíteni, akik bár szimpatizálnak e nagyszerű új érzésvilággal, ám csupán keveset tudnak arról.


Diplomavédés


Hungaricum


kohnbandi
A trónteremből

A fenti címmel jelent meg Orbán Viktor első receptkönyve. A politikust az vitte rá az írásra, hogy felesége, Lévai Anikó A konyhaablakból című könyve hatalmas sikernek bizonyult az olvasók körében. Az alábbiakban a FIDESZ vezetőjének írásaiból szemezgetünk.


Ki szivárogtat ki szivárogtat ki szivárogtat ki
Tovább a cikkhez >>>

Tartalom

Tartalom
XI. évfolyam 22. szám - 2007. június 1-7.
Tovább a cikkhez >>>

Üzlet

Kovács Klára
Kövérnek lenni drága

A kövér dolgozók nehezebben jutnak munkához, és kevesebb fizetést kapnak, míg például a magas és jóképű kollégák többletteljesítmény nélkül is jobban keresnek, mint átlagos társaik.


Papp Levente
Doppingbotrány a Telekom csapatánál
A belga bennfentes kipakolt

Nyomás alá került a Deutsche Telekom német távközlési vállalat, hogy ne szponzorálja tovább a doppingbotrányba keveredett német versenykerékpár-csapatot. Wolfgang Schauble német belügyminiszter attól tart, hogy a belga gyúró, Jeff d’Hont leleplező könyve folytán kirobbant doppinglavina más sportágakat is elér.


Major Nóra
A hét eseményei
Tovább a cikkhez >>>