Vissza a Hetek archívum borítólapjára
XI. évfolyam, 21. szám, 2007. május 25

Arcok

Makki Marie-Rose
Rocky 6
Stallone 60

A 60 éves Sylvester Stallone még mindig a régi: bizonyítja ezt legújabb Rocky filmje éppúgy, mint az Ausztráliában kirótt pénzbüntetés a bőröndjében talált, arrafelé tiltott testépítő szerek miatt. Az imázs felélesztése nem átmeneti: 2008-ra a Rambo-szériának is várható egy utolsó, minden eddigit betetőző változata. Úgy tűnik, a színész-író-rendező Stallonénak ha máshol nem is, a film hollywoodi világában sikerült a számkivetett, esélytelen hősöket végérvényesen győzelemre vinnie.


Belföld

H. Balogh Zsolt
Jön a Fidesz?
Orbán már holnap miniszterelnök lenne

Családi napnak érdekes, politikai események unalmas volt a Fidesz hétvégi kongresszusa, mely „személyügyileg” Schmitt Pál alelnöki jelölésétől való visszalépése miatt teljesen tétnélkülivé vált. Orbán Viktor és csapata leegyszerűsítette a rendezvény üzenetét: a kormányoldalon válság és széthúzás, az ellenzék térfelén egység és siker. A Fidesz azt kívánja megvalósítani, ami Lengyelországban már megtörtént: a jobboldal politikájának köszönhetően 10 százalékos párttá töpörödött a baloldal. Némileg az egykori Hazafias Népfront kongresszusára hasonlított a Fidesz XXII. pártkongresszusa, annyi különbséggel, hogy a látványt 21. századi dizájnelemekkel korszerűsítették. A gazdaköröktől a Lungo Dromig, az exkisgazdáktól a kereszténydemokratákig mindenkit egy zászló alá tömörítő pártszövetség egyetlen lényeges posztjáért sem volt érdemi verseny. Hasonlóan persze az MSZP legutóbbi tisztújításához, annyi különbséggel, hogy a szocialistáknál legalább az (egyébként nem túl befolyásos) elnökségi tagságért kialakult némi küzdelem. Igaz, az MSZP-sek a „háborús” belpolitikai helyzettel magyarázták az előre leosztott, érdemi viták nélküli tisztújítást. A Fideszben viszont már érzik a győzelem ízét: 60 százalékos népszerűségnél min kellene változtatni?


Piros Péter
Éhen haltak
Keleti misztika áldozata lett a család?

Különös homály fedi annak az óbudai családnak az ügyét, amelyikben a rendőrség szerint tudatos éhezés miatt egy várandós kismama és csecsemője is életét vesztette. Bár a rendőrség egyelőre nem tudta megerősíteni semmiféle kultikus befolyás gyanúját, egyre több erre utaló tény és még több találgatás kerül napvilágra.


Sebestyén István
Parancsuralom
Megújítható-e a közbizalmat eljátszó rendőrség?

Bár a magyar rendvédelem „lefejezését” kiváltó rendőrbotrányban egyelőre több a kérdés, mint a válasz, azt senki nem vitatja, hogy . Szakértők szerint nem látszatintézkedésekre, hanem a szervezet gyökeres átalakítására, legfőképpen a katonai jogállás megszüntetésére lenne szükség.


Tihanyi Péter
K. Gy., egy 34 éves rendőr, BRFK

- Szolgálatban mentem a rendőrautóval, rajtam egyenruha, mellettem egy csinos lány vezette a saját kocsiját. Egyszer csak észrevettem, hogy mindig pont mellettem halad és mosolyog rám, én vissza, így haladtunk pár percig, aztán átkiabáltam az ablakon: megállunk egy telefonszám-cserére? Megálltunk. Másnap randevúztunk. Nagyon sok nőt izgat az egyenruha, vonzódnak hozzá. De hát ilyen dolog nagyon sokszor történik, 34 éves vagyok, nem is tudom, hány eset volt már, amikor vagy gyorsan hajtott a csaj, vagy piroson ment át, vagy mind a kettő, lemeszeltem. Nem szólt semmit, de ahogy kiszállt, ahogy nézett, ahogy felhúzta a szoknyáját, ahogy odajött hozzám, lehetett érezni, hogy szívesen lerendezné a büntetést. És lerendeztük. Hol nála, hol nálam, hol a kocsiban.


Háttér

Hack Péter
Rendőrbalhék

A rendőrség körüli botrányok mély válságról árulkodnak. A válság okai két tényezőre vezethetők vissza, az egyik az ország morális válsága, vagyis az a körülmény, hogy a rendőrség olyan, mint az a közeg, amiben működik. A másik ok a rendszerváltásig nyúlik vissza, ahhoz a körülményhez kötődik, hogy a kilencvenes évek elején a mélyreható változást elkerülni akaró rendőrség le tudta győzni azokat, akik a rendőrség demokratikus, civil kontrollját akarták megteremteni.


Márványi Péter
A nagy berepülés

Húsz éve ezekben a napokban mindenki azt kérdezte, hogyan volt képes egy 19 éves nyugatnémet kölyök egy kisgéppel eljutni Moszkvába, a Vörös térre, a kommunizmus szívéig. Mathias Rust repülését lelkes publicisták Lindberghéhez hasonlították. Rust úgy tervezte, döbbenetes tettére nem lehet más válasz, mint hogy a nagyhatalmak felhagynak a hidegháborúval.


Bagyarik Cecília
Koporshow
Halálbiztos üzlet a temetkezés

A hétvégén rendezték meg a Hungexpo F pavilonjában a Temexpo 2007 kiállítást. Akit érdekelt, az betekinthetett a temetkezés és a kegyeleti szokások korábban tabuként kezelt világába, sőt megismerkedhetett a legújabb trendekkel is. A kívülállóknak ugyancsak szürreális látványban lehetett része. A nyitott koporsók sorai között jellemzően sötétbe öltözött üzletemberek nemes sajtok és borok társaságában tárgyaltak. Kiderült: hazánkban is jó üzlet a halál, bár még nem olyan éles a konkurenciaharc, mint mondjuk Japánban.


Csek Péter, Somorjai László
A kormányzó feltámasztása

Horthy utcákat és utakat, valamint Horthy-emlékműveket szeretne látni az országban a Horthy Miklós Társaság, amely Mádl Dalma asszony által is támogatott konferenciát rendezett a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. Nyilatkozataik szerint a rendezvény célja csupán az, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsanak a Horthy-kor történelmi eseményeiről, és az előadások anyagából készült kiadványt eljuttassák a magyar iskoláknak, egyetemeknek. A „hiteles” tájékoztatás elve azonban igencsak megkérdőjelezhetőnek bizonyult. Az ott elhangzottak, valamint a konferenciát záró Horthy-emléktábla-avatás végül arról győzhették meg a látogatót, hogy jóval többről van itt szó, mint csupán a történelemkönyvekből hiányzó fejezetek pótlásáról.


S. L.
Horthy-mosdatás
Interjú vitéz Székely Lászlóval, a Horthy Miklós Társaság elnökével

- Hogy minél hitelesebben tájékoztassuk a jövő nemzedékét Horthy Miklósról és az ő koráról. Ami jelenleg van, az ugyanis nem elfogadható.


Vígh Gábor
Irány a Balaton

EU-százmilliárdok, golfpályák és minden igényt kielégítő szállodák az ígéretekben, miközben paródiák születnek arról, hogy vizezik a sört a bódékban, romlott a fagyi, és ugyanennyi pénzért Horvátországban már tengerparti szállodában lehet nyaralni. Néhány ellentmondás a Balatonról, ahol a májusi szép idő miatt idén hamarabb indult meg a szezon.


Hit és értékek

Pátkai Mihály
Zöldség az egész
Vegánok, levegőevők: életveszélyes vegetáriánus kultuszok

Képzeljük el egy pillanatra: milyen lenne, ha soha többé nem ehetnénk nemcsak sonkát, szalámit vagy rántott húst, de még fagylaltot, vajat, joghurtot, sajtot, tojást és cukrot sem. Nincs több torta, nincs több rántotta. Nem ihatnánk többé tejet. Ezt hirdeti ugyanis a vegetarianizmus egyik legszigorúbb ágát képviselő veganizmus. A vegánok azok, akik nem esznek semmi olyan élelmiszert, amely állati eredetű… A kultikus étkezési hóbort már számos ember - köztük gyerekek - életét követelte.


Hetek-összeállítás
Messiás-vita
A csodarabbi titkos pünkösdi hagyatéka

Egy évvel halála után nyilvánosságra hozták Jichák Kaduri kabbalista csodarabbi utolsó, eddig titkos üzenetét, amely állítólag a zsidó messiás nevét tartalmazza - írta a zsidó pünkösd, a sávuót ünnepére megjelent számában az Israel Today című lap. A hír mind zsidó, mind keresztény körökben nagy érdeklődést váltott ki, kritikusai azonban lehetetlennek tartják, hogy a jóval száz év feletti rabbinak tulajdonított feljegyzés hiteles lehet.


Interjú

Tihanyi Péter
Gyi lovam, gyi Betyár
A fogathajtó világbajnok Lázár testvérek álomvölgye és álomkarrierje

- Apánk műszaki kereskedőnek tanult, a Keravillnál dolgozott, sokáig úgy is becézték, hogy Kera Vili, mert ő is Vilmos volt, anyu meg az önkormányzat Sportosztályán dolgozott. Apu a Keravill után textillel kezdett intenzívebben foglalkozni, először maszek lett, aztán jött a saját cég, saját kft. Apánk kőbányai srác volt, a Liget utcában laktak a sörgyár mellett, és mindennap a házuk előtt mentek el ezek a söröslovak. Vágyakozva nézte őket. Később aztán felengedték a kocsira. Valószínű ezt a nosztalgiáját akarta újraélni velünk, mikor - életünk legnagyobb szerencséjére - vett nekünk egy pónilovat. Nem volt egy egyszerű jószág, Mukinak hívták, és úgy odaverdesett minket a földhöz, ahogy kellett.


Hajdú Sándor
Hibázott a kormány
- mondja Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter az aktuális botrányok kapcsán

A környezetvédelem a jövő kihívásaival foglakozik a mában, ennél keresve sem találhattam volna komolyabb feladatot magamnak. Minden miniszterség olyan, amilyenné tesszük, igyekszem fajsúlyos munkát végezni a tárca élén.


Külföld

Hechs László
Iráni forgatókönyv két helyszínnel

A Közel-Kelet ismét lángokban áll. Irán és Szíria mindent elkövet, hogy elejét vegye a szunnita arab szövetség megszilárdulásának. A Gázai övezetben meggyilkoltatja Mahmúd Abbász testőreit, Bejrútban keresztényeket robbantat fel, és bankot raboltat. Nar el-Baredben pedig halomra gyilkoltatja a libanoni hadsereg katonáit. Nem kerül sok fáradságába, hiszen a működésképtelen megállapodások alatt parázsló hamu könnyen lángra lobbantatható. Amíg pedig a nemzetközi közösség a „tűzoltással” foglalkozik, az iráni atomprogram befejező szakaszába léphet.


Hetek-összeállítás
Kábítószer és terror
Virágzik a hasistermelés Libanonban

Libanonban kedvező a politikai „széljárás” a keleti Bekaa-völgy hasistermelői számára. A libanoni rendőrség és hadsereg erőit túlságosan leköti a rivális politikai csoportok és a terrorszervezetek megfékezése, így idén a drogpiac beszállítói abban reménykednek, hogy a termés központi irtása elmarad.


Hetek-összeállítás
Elmúlt a Colgate-pillanat
Gordon Brown, a kényszer szülte kormányfő

A Tony Blair utódjaként kijelölt Gordon Brown megnyerte a munkáspárti képviselők kilencven százalékának támogatását. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi pénzügyminiszter lesz az első olyan modern kori brit kormányfő, aki nem választások útján kerül a kormányfői pozícióba.


Szikora Márton
Totális támadás
A NATO verte ki Észtorszából az orosz hackereket

Az Észtország és Oroszország közötti konfliktus a diplomáciai fagypont és az utcai tüntetések után új formában jelent meg: az észt hatóságok szerint orosz hackerek állnak az internetes támadások mögött, amelyek csaknem három héten keresztül megbénították az országot.


Terroristák a tőzsdén

A Barrons online szerint a CIA speciális egysége havonta ad jelentést a világ legnagyobb tőzsdéinek a terroristagyanús személyek pénzmosással és indexmanipulációval kapcsolatos tevékenységéről. A Wall Street vezetői minden hónapban megkapják azt a jelentést, amelyet a CIA készít az általa gyanúsnak tartott cégek és személyek egyre erősödő pénzügyi aktivitásáról.


Online

kikeresztelkedési hullám olaszországban

A kikeresztelkedési kérelmek új hullámával kell az olasz katolikus egyháznak szembenéznie. „A hivatalos adatok szerint eddig háromezren kérték »kikeresztelésüket«, a tényleges adatok azonban ennél sokkal magasabbak, ugyanis számos exhívő nem értesít bennünket” - nyilatkozta Federico Sora, az Alapítvány a kikeresztelkedésért alapítója. Az érseki konferencia arra szólította fel a papokat, hogy figyelmeztessék a kikeresztelkedni vágyókat: tettük a legszigorúbb kánoni büntetést, az exkommunikációt vonja maga után. Ennek értelmében a klerikusok minden kikeresztelkedni vágyót beszélgetésre rendeltek be. Az olasz ombudsman azonban törvényellenesnek minősítette az eljárást, így ma már „egyszerűsített eljárás” keretében szüntethető meg az egyháztagság Olaszországban.


KÍsért a múlt

Egy símaszkos férfi kirabolta Móron azt a műszaki boltot, amelynek helyén korábban az öt éve kirabolt Erste-bankfiók üzemelt. Az üzlet kirablása során most nem sérült meg senki. A gyalog menekülő elkövetőt a rendőrök három órával a bűncselekmény elkövetése után elfogták. Kiderült, hogy a 21 éves bodajki férfinél csak egy műanyag játékpisztoly volt. A fiatalembernél kétezer forint híján megtalálták az elrabolt pénzt is.


Váratlan fordulat a temetésen

Temetésén tért magához a halottnak hitt koraszülött. A malajziai kislány vasárnap reggel született, mindössze 330 grammos súllyal, 15 centisen jött világra, az orvosok szerint holtan. A temetést - iszlám szokás szerint - még aznap megtartották. Kétszáz rokon és barát jött össze a kisbaba búcsúztatására. Már a halotti leplen feküdt, amikor egyszer csak megmozdult. A feléledt csecsemőt azonnal visszavitték a szülészetre, és inkubátorba fektették. A New Straits Times című malajziai napilap hétfői számában megjelent beszámoló szerint a kórház vezetősége vizsgálatot rendelt el az ügyben.


A faragatlan Elnök

Feljelentést teTT az illetékes igazságügyi szerveknél és egynapos hírembargót rendelt el Traian Basescu román államelnök ellen a Román Sajtóklub (CRP) azt követően, hogy a politikus a múlt hétvégén elvette az egyik újságírónő maroktelefonját, majd „büdös cigánynak” nevezte a riportert. A döntést Cristian Tudor Popescu, a CRP elnöke közölte a médiával, aki felhívta a figyelmet a Romániában talán legbefolyásosabb érdekvédelmi és szakmai szervezet szigorú döntésére.


Hátrányban a romák és a túlsúlyosak

A munkakeresés során a roma és a túlsúlyos személyek közel kétszer annyi diszkriminációra utaló magatartáselemmel szembesültek, mint a nem kövér és nem roma személyek - derült ki a Tárki most közzétett diszkrimináció tesztelése során. A vizsgálat idején egy roma, egy kövér és egy kontrollszemély állított be három nagy bevásárlóközpont 51 ruha- és sportboltjába, ahol eladót kerestek, s ott munkára jelentkeztek.


Azt mondták
Tovább a cikkhez >>>

A hét fotója

Beküldte: Somorjai László


Csecsemőszínház

Svédországban korán kezdik a gyerekek művészi ízlésének formálását, ezért a stockholmi városi színház Babyrama címmel csecsemőknek szóló színdarabbal rukkolt elő. Az immár második évadba lépő darabban csecsemőnek öltözött felnőttek a magzati lét kényelméről, a születésről és a babakocsis lét viszontagságairól gügyörésznek a hat és tizenkét hónap közötti emberpalántáknak. Az Ann-Sofie Barany gyermekpszichológus által írt és a neves svéd rendező, Susanne Osten által rendezett darab nagy sikert aratott: a csöppségek nagy része kitartó figyelemmel követte végig a mintegy negyven perces előadást. De aki végigordította volna, az sem veszt semmit, ugyanis ingyen megnézheti még egyszer.


Késelt a szülő

Egy szülő megkéselt egy diákot, aki korábban ököllel bántalmazta a fiát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kislétai általános iskolában csütörtökön. A tanuló könnyebb sérüléseket szenvedett. Az oktatási intézményben egy nyolcadikos, de már 17 éves fiú ököllel bántalmazta diáktársát az udvaron. A megvert fiú húga hazaszaladt, hogy szóljon a szüleinek testvére bántalmazásáról - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.


A fű tönkretesz

Minden negyedik belga fiatal, aki drogproblémája miatt szakemberhez fordul, cannabisfüggő. Szakemberek szerint félrevezető az a közhiedelem, hogy a marihuána teljesen ártalmatlan. A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy Belgiumban nem növekedett a cannabist élvező fiatalok száma, ellenben egyre több fiatalnak származik gondja a marihuána fogyasztásából. Az adatok a kábítószerfüggőségben szenvedő betegeket kezelő központokat tömörítő szervezettől származnak.


Haj-huligánok

A délkelet-ázsiai Mianmarban a hosszú hajú nőknek ezentúl óvatosnak kell lenniük, mivel ismeretlen hajrablók garázdálkodnak az utcákon - megszabadítva a védtelen áldozatokat copfjaiktól. Az országban rengeteg nő akár térdig érő hosszúságú hajat is hord - így nem veszik észre, ha ennek jó részét valaki a buszon vagy az utcán levágja. Erre pedig igencsak jó okot szolgáltat az a tény, hogy Mianmarban a természetes hajat szívesebben dolgozzák fel parókának, így másfél kiló „nyers-anyagért” akár 300 eurót is hajlandók kifizetni.


Áramhiány indiában

India tipikus példa arra, hogy mit eredményez az, amikor az emberek nem veszik tudomásul korlátaikat. Az ország elektromosáram- igénye közel 20 százalékkal magasabb, mint amit az erőművek el tudnak látni. A másik problémát az jelenti, hogy a Világbank jelentése szerint évente legalább 4 milliárd dollár értékű elektromos áramot tulajdonítanak el illetéktelenül az országban. Az ország jelenleg tárgyalásokat folytat az Egyesült Államokkal, hogy reaktorokat és üzemanyagot vásárolhassanak a világpiacról, de ha az üzlet meg is valósulna, ez is kevésnek bizonyulna a probléma megoldásához.


Számok
Tovább a cikkhez >>>

Múzeum a teremtésről

Kreacionista múzeum nyílt az amerikai Cincinnatiben. A 27 millió dollárból felépült intézmény a Föld történetének bibliai verzióját tárja látogatói elé. A kiállítás tervezői elmondták, hogy kezdeményezésüket teljes egészében az Ótestamentum inspirálta, ám szigorúan tudományos módszerekkel dolgoztak. A múzeum magánadományokból épült, a Genezis Válaszai Alapítvány jóvoltából.


Helyén maradt a feje

Szaúd-Arábiában nemrég éppen hogy meg tudtak menteni egy lefejezésre ítélt férfit. Taif város kivégzőhelyén legalább kétezren voltak kíváncsiak a lefejezésre: Mohammed al-Sufijanit gyilkosság vádjával ítélték halálra - tudósított az Arab News című újság. Az újság szerint a férfi már a kivégzőhelyen volt, amikor a város „Békítő Bizottsága” a meggyilkolt személy testvérét meg tudta győzni arról, hogy bocsásson meg az elítélt gyilkosnak. A szaúdi törvények szerint ugyanis a halálos ítéletet nem hajtják végre akkor, ha az áldozat családja eltekint attól.


Kincsvadászok

Az Atlanti-óceán mélyén egy hajóroncsban amerikai mélytengeri kutatók nemrégiben arany és ezüst pénzérmék százezreire bukkantak. A szakértők azonban nem tették közzé a valaha talált legnagyobb mélytengeri kincslelet pontos hollétét, mivel komolyan tartanak a hajó kifosztásától.


Nagymamakorú kismama

60 éves asszony szült ikreket az Egyesült Államokban, hogy legyenek játszótársai 6 éves fiának. A két újabb fiút császármetszéssel segítették világra az orvosok. Mind az ikrek, mind anyjuk jól vannak. A nagymamakorú kismamának és férjének immár összesen öt gyermeke van. Elsőszülöttük érett férfi, mivel 33 éves, másodszülöttük 29 esztendendős. Az ikrekkel egyébként mesterséges megtermékenyítés révén lett terhes az asszony.


Szabadidő

Nové Réka
Tapolca

A Balaton-felvidéken fekvő Tapolca egy ízig-vérig békebeli kisváros pihentető hangulatát árasztja. Érkezzen az ember családdal vagy baráti társasággal - de akár egyedül is - bőségesen talál kikapcsolódási lehetőséget az alig húszezer fős településen.


E. K.
Papírban sült nyelvhal

A következő receptet nem a megszorító intézkedések ihlették, hanem egy gyors, de annál ízletesebb vacsora reménye, ráadásul rendkívül háziasszony-kímélő, mert elkészítése nem igényel konyhai tapasztalatot, edények hiányában pedig a mosogatástól is megkímélhetjük magunkat.


Programok
Tovább a cikkhez >>>

Színes

Duma Plaza

Légy pörög a hátán, egy másik kérdezi: - Break? - Nem, Kemotox!


Cseri
Megkezdődött Malina Hedvig pere
Részletek Jirzsi Diabolovics ügyész vádbeszédéből:

„…Kérem tehát a tisztelt bíróságot, hogy a vádlottra példás büntetést rójon ki, mert hazugságaival csúnyán beszennyezte két fiatal férfi jó hírét! Elmondása szerint iskolába menet két bőrfejű támadott reá a közeli parkban, majd súlyosan bántalmazta, s mindezt pusztán azért, mert - ez kérem nevetséges - magyarul merészelt beszélni mobiltelefonján. Nos, a vizsgálatok szerint mindez csupán aljas rágalom!


Hungaricum
Tovább a cikkhez >>>

No comment
Tovább a cikkhez >>>

Nincs Kegyelet
Tovább a cikkhez >>>

Így elment az idő?
Tovább a cikkhez >>>

Hálával adózunk
Tovább a cikkhez >>>

Éleződő verseny
Tovább a cikkhez >>>

Tartalom

Tartalom
XI. évfolyam 21. szám - 2007. május 25-31.
Tovább a cikkhez >>>

Vélemény

Vigyázz, rendőr

Régi olvasója vagyok a lapjuknak, amelyre azért szoktam rá, mert mindig határozott véleményük van a dolgokról, és ezt sikerül is mindig intelligensen artikulálniuk. És persze nem utolsósorban azért is mindig megvásárolom, mert az Önök állásfoglalása az esetek többségében igen nagy átfedésben van az én véleményemmel.


Kötelező

Hétfőn a közszolgálati rádió műsorát hallgattam. A délelőtti adás szlogenje: „a vélemény szabad”. Szívesen veszem az olyan műsorokat, ahol megismerhetem mások véleményét, és nekem is módom van megismertetni a hallgatókkal az enyémet. Felkínált témaként a kötelező olvasmányokról beszélt a műsorvezető és meghívott vendége. Majd következett egy telefonáló, akiről megtudhattuk, hogy Annának hívják, és pedagógus.


Iskola, szex, család

Bécsből olvassuk a Heteket, az utóbbi számokkal kapcsolatban lenne két apró megjegyzésem.


Egy nagy alakítás

Számtalan helyen olvashattam, hallhattam, hogy nemrég sajnálatos módon meghalt Szakácsi Sándor. Mindenhonnan újra és újra „megtudhattam” nagy életműveit. Utoljára a Hetekből is értesülhettem, ám ekkorra csalódottságom teljessé vált a témát illetően.


Üzlet

Kovács Klára
A Gyurcsány-csomag hatása
Az életben maradáshoz kevés, a meghaláshoz sok

„Ne csüggedjetek, a nehezén már túl vagyunk”- biztatta a miniszterelnök a napokban a megszorítások miatt egyre inkább elégedetlenkedő MSZP-tagságot. Külföldi elemzők ugyanakkor felvetették: lehetséges forgatókönyv a miniszterelnök cseréje. Bár közel egy évvel a második Gyurcsány-kormány megalakulása után már kimutathatók a megszorító intézkedések pozitív hatásai: javultak a makrogazdasági mutatók, a társadalom mélyében ugyanakkor fájdalmas folyamatok zajlanak.


Major Nóra
A hét eseményei
Tovább a cikkhez >>>