Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
Fetás penne sütőben

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tollhegytészta (penne). A mártáshoz: 2,5 dl langyos tej, 3 dkg liszt, 4 evőkanál vaj (nem margarin!), 4 egész tojás, 15 dkg feta sajt,10 dkg reszelt sajt, 1 cs. petrezselyem, 1 gerezd zúzott fokhagyma, őrölt szerecsendió, só, bors.

Elkészítés: A tollhegytésztát forrásban lévő sós, enyhén olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a mártást: A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk, majd felengedjük a langyos tejjel, és sűrűn kevergetve mártássá főzzük. Fűszerezzük az őrölt szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd kihűtjük a mártást, és egyenként jól elkeverünk benne 4 egész tojást.
Ha ezzel megvagyunk, belemorzsolunk 15-20 dkg feta sajtot, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. A mártást összekeverjük a kifőtt pennével, és egy kivajazott sütőtálba öntjük. Tetejét megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 °C-on addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül. Friss salátával kínáljuk.