Vissza a tartalomjegyzékhez


Magyar fatah és Al-kaida

A hónap elején kedélyborzoló eseménynek lehettünk tanúi: hazánkban is megalakult a Hamasz. Az ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész és egykori MIÉP-alelnök által gründolt brancs azonban állítja, nem a palesztin terrorszervezet magyar leányvállalatát hozták létre: a Hegedűs-féle Hamasz nem más, mint a Hazafias Magyarok Szövetsége.

A történetnek azonban ezzel koránt sincs vége, sőt most kezdődött el igazán.
A napokban ugyanis rejtélyes okokból egyszerre tíz alakuló szervezet adta be kérelmét, és mindegyikük névválasztása egy másik terrorszervezetre utal. Ez: a Fatah.

Íme a titokzatos lista:
Fakabátellenes Tagbaszakadt Hazafiak, Falánkul Tankoló Honatyák, Fagyos Tartózkodó Hajadonok, Fatüzeléssel Takarékoskodók Háza, Fabrikált Találgatások Hírügynöksége, Fazonigazítás Tarkóritkítás Hajköltemények, Fatimai Talányok Hivatala, Fapados Taxisok Hálózata, Farkaséhes Tarhálók Hada, Falfirkáló Tahó Huligánok.
De, hogy fokozzuk az izgalmakat: szintén tíz újonnan létrejövő egyesület pályázta meg az al-Kaida nevet is. Alábbiakban olvashatják a pályázók névsorát:
Alvászavaros Karrierista Idegkimerültek Apparátusa, Alultáplált Kancsal Idealisták Asztaltársasága, Alázatos Kanonok Idilli Apátsága, Alufelnis Katalizátoros Idejétmúlt Autóklub, Aljas Kaftán- és Idegengyűlölő Alakulat, Alcsútdobozi Kapcsolatok Idehelyezett Aranybányája, Allergiás Kaméleonok Idomárjainak Alapítványa, Alagsori Kalkulátorok Időrabló Adóhivatala, Alkoholista Karlendítők Idegborzoló Antipártja, Aluljárós Kamaszok Identitászavaros Akadémiája.
Erre mondják azt, hogy ezer évben, ha egy ilyen akad.
A magyar csoda még itt sem ér véget: a legfrissebb információ szerint tíz-tíz bejegyzésre váró társulás egyidejűleg nyújtotta be igényét a Dzsihád, valamint az ETA nevekre.
ám

(Lapzártakor érkezett a hír, mely szerint ifjabb Hegedűsék mégsem használhatják a Hamasz nevet, mert azt már tavaly levédette a Harcias Majmok Színháza.)