Vissza a Hetek archívum borítólapjára
XI. évfolyam, 6. szám, 2007. február 09

Arcok

Major Nóra
Szerencsétlenség felsőfokon
Renée Zellweger

„Szerencsétlenebb vagyok, mint Bridget Jones” - állítja magánéletével kapcsolatban napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésznője, a harminchét éves, Oscar-díjas Renée Zellweger. Renée-nek eddig kétszer nyílt alkalma átváltozni Miss Jonesszá, az időközben kultikussá lett szingli figurává, akinek csupán két célja van az életben: lefogyni és megtalálni az Igazit. Noha esetében ezek az „átlényegülések” 10-15 kiló súlyfelesleg és némi frusztráció felszedésével jártak, Renée nemrég leszerződött a sorozat harmadik részére is.


Belföld

Hack Péter
Polgári? Engedetlenség?

„Jogállamban a vitákat csak és kizárólag a bíróságnak van joga eldönteni” - jelentette ki Balsai István, a Fidesz-MPSZ képviselője, volt igazságügy-miniszter az ATV Civil a pályán című műsorában. A képviselőnek igaza van. A pénteki kordonbontás során azonban a jobboldali képviselők túltették magukat ezen a jogállami alapelven, magukat önkényesen a törvény fölé emelték.


Széchey Noémi
Legális államcsínyre törekszik a Fidesz
– mondja Jean-Yves Camus párizsi politológus

Nem lenne szabad megengedni, hogy Magyarországot, azon kevés közép-európai országok egyikét, amelyben a szélsőjobb kiszorult a parlamentből, külföldön szélsőséges országnak tekintsék - mondja a Heteknek adott nyilatkozatában Jean-Yves Camus történész-politológus, a párizsi Stratégiai és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének kutatója, aki szerint a Fidesz kordonbontása egy legális államcsínyre irányuló stratégia része volt.


Vizin Balázs
Gittegyletek háborúja
Megosztottak a Kossuth téri forradalmárok

Molnár Ferenc világhírű regénye, A Pál utcai fiúk százéves jubileuma egyben meglepő párhuzamot is produkál az általa megálmodottakkal. Hazánkban is létrejöttek a grundért küzdő „gittegyletek”, akik ezúttal a Kossuth térre tűznék ki zászlóikat. Eddigi kudarcuk (Áts) Feri lelkén szárad, aki jól einstandolt, és műveleti terület maradt a hőn áhított „grund”. Megtalálhatjuk közöttük a Bokához hasonló vezetőket, a Geréb-féle árulókat és a Nemecsek Ernőhöz hasonló önfeláldozó alkatokat is. Az ellenségképbe pedig jól illeszkednek a „galád vörösingesek”.


A politikai elit sara

Kedden hozta nyilvánosságra a Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére életre hívott Gönczöl-bizottság a jelentését a 2006 szeptemberi-októberi eseményekről. A terjedelmes dokumentum szerint a tüntetéssorozat kialakulásáért eltérő mértékben ugyan, de felelős az egész politikai elit, a közszolgálati média, a társadalomtudományokkal foglalkozó értelmiség, a helyzet kezelésénél pedig hibázott a rendőrség, a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök is. Utóbbi rendezési kísérletei nem járultak hozzá az alkotmányos helyzet javulásához. A Gönczöl Katalin büntetőjogász vezette bizottság szerint ez a politikai válság alkalmat nyújtana a „legitimitási hiányosságokkal terhes” alkotmány helyzetének rendezésére. A tagok veszélyesnek tartják a jelenlegi választási rendszert is, miszerint a győztes párt akár egyedül kétharmados többséget szerezve, tetszése szerint alakíthatja a későbbi alkotmányos berendezkedést. A rendőrség és a katasztrófaelhárítás felkészületlensége miatt a válsághelyzetek kezelésére javasolják a rendészeti szükségállapot intézményének bevezetését, munkacsoport létrehozását az ORFK-n belül, továbbá hiányolják a rendőrség működésének valódi, civil kontrollját. (V. G.)


Sebestyén István
Cigánykérdés: A Jobbik egységesíti a hazai cigányságot?

Állítólag ötezer levelet küldött ki roma önkormányzati képviselőknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője, amelyben a Jobbik Magyarországért Mozgalom elleni védekezésre buzdít. A romáknak van miért aggódniuk: „Magyarország egyes - romák által sűrűbben lakott - régióiban mára kezelhetetlenné vált az etnikai jellegű bűnözés, az alulképzett vagy semminemű szakképesítéssel nem rendelkező, írni-olvasni sem tudó etnomassza potenciális veszélyforrás egy fejlődni, épülni akaró társadalomra” - állítja a Jobbik „cigánybűnözéssel” foglalkozó honlapja.


Dittel Szilvia, Pécsi Tibor
Csendőr szabadlábon
Az újvidéki megemlékezés aktualitásai

A magyar csendőrség és hadsereg egységei által 1942 januárjában elkövetett tömeggyilkosság évfordulóján tartott újvidéki megemlékezés ismét ráirányította a figyelmet a hazánkban két jogerős ítélet ellenére is még mindig szabadlábon lévő kilencvenhárom éves Képíró Sándor egykori csendőr százados ügyének „elsumákolására”.


Életmód

Gyermekrák:
Felesleges halálok

Magyarországon a rákbetegségben szenvedő gyermekek összehasonlíthatatlanul nagyobb hányada hal bele a kórba, mint Nyugat-Európában vagy az USA-ban, ahol a kis páciensek többsége meggyógyul. A különbség elsődleges oka az ellátásban keresendő: hazánkban még nincs elég pénz arra, hogy a szükséges markervizsgálatokat elvégezzék, nem beszélve a kemoterápia után elengedhetetlenül szükséges szupportív (helyreállító) terápiáról.


Mindig friss

A Márka üdítőitalok forgalmazásából már ismert Hungaro Kereskedőház Kft. idén márciustól egy új termékcsoport, a cseh APETIT márkatermékek kizárólagos magyarországi forgalmazójaként jelenik meg a magyar élelmiszerpiacon. A különféle szendvicsek, hidegtálak és meleg ételek a tervek szerint rövidesen az ország egész területén kaphatók lesznek az országos disztribúcióval rendelkező cégnek köszönhetően. Ehhez kipróbált és nagy tapasztalattal rendelkező, folyamatosan bővülő szakembergárda látja el a szükséges feladatokat.


Fókusz

Munkatársainktól
Mindenevő nemzedék
Kockázatok és mellékhatások az élelmiszeriparban

Az egyre szaporodó élelmiszerbotrányok láttán két kézenfekvő megoldás kínálkozik a potenciális fogyasztó számára. Vagy legyint egyet, mondván: „úgysem tudjuk meg soha, mit etetnek meg velünk”, vagy megpróbál tudatos vásárló-ként minél alaposabban informálódni ét-rendjének hátteréről, hogy legalább a nyilvánvaló kockázatokat kiszűrhesse. Írásunk az utóbbiaknak igyekszik segíteni azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az élelmiszeripar trükkjein túl a „közkinccsé” vált tévképzetekre is rávilágítson.


Háttér

Hajdú Sándor
Csángóföld utolsó mohikánjai
Tátongó szakadékok a csatlakozás utáni Romániában

A román gazdaság tavaly megelőzte a magyart - állítják az Eurostat 2006-os becsléseire hivatkozva a nemzetközi pénzügyi elemzők. A 23 milliós ország GDP-je euróban számolva tavaly meghaladta a magyar hazai összterméket, gazdasága nyitott, fejlődése gyors, szinte rá sem lehet ismerni a diktatúra éveiben nyomott hangulatáról ismert, szürke paneldzsungelekkel teli nagyvárosokra. A régiós különbségek azonban óriásiak. Mintha csak egy láthatatlan kéz rajzolná a fejlődés térképét. Vannak vidékek, ahol mintha szándékosan fékeznék a haladás ütemét: ilyen vidék a csángóföld. A moldvai csángók életösztöne azonban elnyomhatatlan, lassan kialakuló fiatal értelmiségi rétegük biztos záloga lehet felzárkózásuknak.


Hit és értékek

Morvay Péter
A titokzatos Hold

A NASA nemrég bejelentette, hogy közel negyven évi szünet után visszatérnek az űrhajósok a Holdra: 2010-ben megkezdik az állandó bázis építését a szomszédos égitesten. A holdbázis többek között a Marsra induló expedíciókat készítené elő. Február elején azonban egy neves kaliforniai tudósokból álló kutatócsoport azt közölte, hogy olyan erős elektromos viharokat észleltek a Hold felszínén, amely lehetetlenné teszi az emberek számára az odatelepülést. A bejelentés nyomán újra felvetődött a régi kérdés: gyarmatosítható újvilág vagy természetes lakóterünkön kívüli, ellenséges égitest a Hold az emberiség számára?


Interjú

Hajdú Sándor, Szobota Zoltán
Sokféle liberális van
Interjú Fodor Gáborral, az SZDSZ egyik elnökjelöltjével

Visszasírja a rendszerváltás utáni SZDSZ sokszínűségét; nem kifejezetten elégedett a jelenlegi vezetéssel; szeretné felszámolni az elvtelenségeket; nem vállalna kormányzati pozíciót, hogy pártja végre önálló arculatot nyerjen; nyitna az ellenzék felé, és vidékről is szervezné a tagságot a bűvös öt százalékból való kitöréshez. Ezek nagy vonalakban Fodor Gábor elnökjelölt tervei.


Külföld

Benke László
Rendőrgyilkossághoz vezetett az utcai futballerőszak

Miután egy múlt hétvégi szicíliai mérkőzés után emberéletet követelt a szurkolók és a rendvédelmi erők összecsapása, az olasz labdarúgó szövetség felelősei azonnal felfüggesztették az összes mérkőzést. Az ország vezetői egy emberként követelik az erőszak beszüntetését.


Németh Csillag
Európa elveszti önmagát
Bernard Lewis világhírű iszlámszakértő drámai figyelmeztetése

Az iszlám hamarosan Európa meghatározó erejévé válik, mivel az európaiak a politikai korrektség és a multikulturalizmus nevében lassacskán minden kérdésben feladják elveiket és értékeiket - állítja Bernard Lewis, akit sokan a világ első számú iszlámszakértőjének tartanak. A kilencvenéves professzort a szerkesztői kérdezték többek között a Közel-Keletet átformáló síita forradalomról és az iráni válság megoldásának lehetőségeiről.


A hét arcképe
Bernard Lewis

Bernard Lewis 1916 májusában született Londonban egy középosztálybeli zsidó család sarjaként. Már fiatal korában nagy érdeklődést tanúsított a nyelvek és a történelem iránt. Először a héber nyelvnek vágott neki, majd elkezdett arámul és arabul is tanulni, később pedig jött a latin, a görög, a perzsa és a török nyelv.


Hetek-összeállítás
A szerb Trianon
Elkészült az ENSZ-terv Koszovó jövőjéről

Alig egy héttel a szerb radikálisok választási győzelme után megérkezett az első, bár nem váratlan nemzetközi pofon Belgrádnak: Martti Ahtisaari (kis képünkön), az ENSZ különmegbízottja átadta a Koszovó jövőjéről szóló ENSZ-tervezetet. Borisz Tadics szerb elnök a híradások szerint meg sem nézte a közel hatvanoldalas dokumentumot, mivel a szerb alkotmány szerint semmiképpen nem fogadhatja el Koszovó függetlenségét. A dokumentum határozottan leszögezi: Koszovó nem kerülhet vissza Szerbia fennhatósága alá. Belgrádban a nacionalisták már a magyar Trianonhoz hasonlítják az ország feldarabolását.


Busa Viola
Olajüzlet diktátorokkal
Kínaiak Afrikában: megmentők vagy kizsákmányolók?

Hu Csin-tao kínai elnök az elmúlt két hétben nyolc országot járt végig Afrikában. A Nyugat egyre hevesebb rosszallása ellenére Kína szemmel láthatóan nagyot akar hasítani magának az afrikai kontinens természeti kincseiből és a befektetési lehetőségekből. A kritikusok szerint a kommunista Peking a jó üzlet érdekében lelkiismeret-furdalás nélkül paktál le akár hírhedt elnyomó rezsimekkel is, az olajért cserébe felajánlotta, hogy vétójogával élve „védettséget” biztosít számukra az ENSZ-ben.


A hét eseményei
Tovább a cikkhez >>>

Online

New Orleans
A bűn városa

A Katrina hurrikán támadása óta New Orleans vált az Egyesült Államok legveszélyesebb városává. Az elmúlt másfél évben közel kétszáz gyilkosság történt, ami a város kis számú lakossága miatt a legmagasabb aránynak számít az Államokban. Az áldozatok és az elkövetők is nagyrészt kamaszok, az esetek kétharmadában a nyomozás nem vezet eredményre, a gyilkosok így tovább róják a város utcáit, tovább szedve áldozataikat. Mint emlékezetes, 2005 szeptemberében, a vihar után tömegesen fosztottak ki üzleteket a városban, és a törvénytelenség a hurrikán pusztítását követően sem szűnt meg.


Búcsú a floppytól

Negyedszázados pályafutás után idén búcsúzik a floppy. Mivel napjainkban egyre kevesebb felhasználó tart igényt a megszokott 3,5 hüvelykes mágneslemezekre, 2007 a végső nyugalomba helyezés éve lehet. A világ egyik mérvadó számítástechnikai kereskedő cége, a PC World bejelentette: csak a készlet erejéig folytatja a floppymeghajtók és -lemezek eladását, azt követően pedig nem rendel újabb szállítmányokat.


Közlegény lesz Jaruzelski tábornok

Lefokozzák közkatonává, és minden katonai rendfokozatuktól, rendjelüktől megfosztják egy kidolgozás alatt álló törvénytervezet szerint a lengyelországi szükségállapot 1981-es bevezetésében részt vett katonatiszteket, köztük Wojciech Jaruzelski tábornokot, volt miniszterelnököt és az első lengyel űrhajóst, az ugyancsak tábornoki rangú Miroslaw Hermaszewskit. Az egykori, főként magas rangú katonai vezetőkből álló Nemzeti Megmentés Tanácsa tagjainak közkatonává való lefokozását Lech Kaczynski államfő kezdeményezte.


Jobbos egyetemisták

A magyar egyetemisták politikai cselekvésmintái az utóbbi időben egyre radikálisabbak - derül ki a Felsőoktatási Kutatóintézet felméréséből. Az egyetemisták több mint 7 százaléka venne részt nem engedélyezett politikai tüntetéseken, sztrájkban; 3,3 százalékuk pedig nem riadna vissza a köz- és magántulajdonban való kártételtől sem. Az elsőéves hallgatók 15 százaléka a Fidesszel szimpatizál, 1,6 százalékuk a nagyobbik ellenzéki párttal együtt említette a Jobbikot, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, a Vér és Becsület Kulturális Egyesületet. A válaszadók 6,2 százaléka jelölte meg az MSZP-t, 2,3 százaléka pedig az SZDSZ-t a legszimpatikusabb pártok listáján.


Öt perc sötétség

A francia elektromos művek ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a hirtelen és jelentős fogyasztásváltozás felboríthatja a rendszer egyensúlyát, veszélybe sodorva ezzel a teljes villamosenergia-ellátást.


Azt mondták
Tovább a cikkhez >>>

A hét fotója

Szélrongálta tetőt veszélytelenítő tűzoltók Budapesten. A fotót beküldte: Madár László, Budapest


Pénzért fogynak a finnek

A finn állam 400 eurót fizet minden lefogyott kilóért az elhízott finneknek, mert az egészségügyi problémákon túl az elhízás komoly gazdasági károkat is okoz - írta az euractiv.hu. Finnországban évente mintegy 260 millió euróba kerül az elhízás miatt keletkezett problémák kezelése. Kiszámolták, hogy egyes esetekben kilónként 400 eurót is megér az államnak, hogy lefogyjon a finn.


Abortuszcentrum a plázában
Tovább a cikkhez >>>

Rasszizmus miatt meghiúsult házasság

Az eset az Antwerpen közelében fekvő Sint-Niklaasban történt, ahol egyébként a második legnagyobb flamand párt, a szélsőjobboldali Vlaams Belang a szavazatok 25 százalékát tudhatja magáénak.


Lehet-e tisztességesen pénzt keresni?

Minden negyedik megkérdezett magyar bizonytalan ebben a kérdésben, ugyanakkor a férfiak (48 százalék), a fiatalok (44 százalék) és a Dél-Dunántúlon élők (54 százalék) az átlagosnál is magasabb arányban gondolják azt, hogy nem feltétlenül marad becsületes úton az, aki pénzt akar keresni Magyarországon - áll a felmérésben. A válaszokat tekintve Magyarország - Belgiummal és Szlovéniával együtt - a középmezőnyben foglal helyet. Leginkább a görögök és az ukránok értenek egyet azzal, hogy ha pénzt akar valaki keresni, akkor megengedhető az is, hogy letérjen a becsületes útról.


Vizitdíj-automata Miskolcon

A parkolóautomatákhoz lehet hasonlítani azokat a készülékeket, amelyek a vizitdíjak beszedésére hivatottak, és amelyek alkalmazásával elkerülhető a 300 forintos díj átadásával járó kínos néhány perc az orvos és a beteg között - mondta dr. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa. A nyolc frissen felszerelt vizitdíj-automatából származó összeg éves szinten 170-200 millió forintos bevételt jelent majd az egészségügyi intézménynek, ez hivatott kompenzálni a megváltozott finanszírozás miatt kieső forrásokat. A 300 forint bedobása után a gép nyomban kiadja a vizitdíjról vagy napidíjról szóló nyugtát.


Számok

150 pap is tevékenykedhetett a kommunizmus alatt a titkosszolgálat ügynökeként Csehországban - vélekedett Prága érseke, Miloslav Vlk bíboros a Mladá Fronta Dnes című cseh napilapnak nyilatkozva. A bíboros szorgalmazza a cseh katolikus papok és az egykori kommunista Állambiztonsági Hivatal kapcsolatait vizsgáló bizottság létrehozását.


Magyar zsidók Teheránban

A szervezet az iráni konferenciára nem a Szentföldről érkező, hanem londoni, bécsi és New York-i tagjait küldte. Egyikük a bécsi neonácik kebelbarátja, másikuk londoni, de a többiek, bár amerikai állampolgárok, kivétel nélkül magyar származásúak.


Lebuktatott szappanoperák

A Szomszédok, a Barátok közt, a Dallas, a Twin Peaks és más szappanoperák magyarországi társadalmi hatását vizsgálja egy új kötet. „Ez a műfaj az, amit mindenki tagad, és mindenki néz” - aposztrofálta a „Szappanoperák az ezredforduló Magyarországán” alcímű könyv témakörét Hankiss Elemér szociológus a bemutatón, aki „fontos, sokoldalú és szigorú” alkotásnak nevezte Antalóczy Tímea szociológus elemzését. A szerző azt emelte ki, hogy a magyar alkotások a külföldiekkel ellentétben nem hordoznak rejtett érdemi üzenetet, ám ha mégis, akkor is csak véletlenül „hibáznak rá” egy-egy fontos tanulságra.


Netgyógyszer

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból - jelentették be a Magyar Gyógyszerész Kamara sajtótájékoztatóján, ahol az is kiderült, hogy a megrendelt gyógyszerek között nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek. Jelenleg az ország mintegy 2400 gyógyszertárából 81 regisztráltatta magát a rendszerben, további 95 gyógyszertár a felkészülés állapotában van. A megrendelt gyógyszerek csomagját gyógyszerész állítja össze.


Áll a bál az Operában

Február 10-én tizenkettedik alkalommal kerül sor a budapesti Operabálra. A hazai elit legrangosabb eseményének díszvendége idén Daryl Hannah hollywoodi filmcsillag lesz. A bál napjának délelőttjén szerencsés nyugdíjasok pillanthatnak be a kulisszák mögé, pezsgővel koccinthatnak, és megtekinthetik a nyitótánc főpróbáját. Már kiválasztották a fiatal jelentkezők közül a „Hamupipőkéket” is: öt lányt, akik egyébként nem jutnának el ide. A jegyek ára a tavalyihoz képest nem emelkedett: 60 ezer a sétálójegy, 120 ezer a négyfogásos menüs belépő, a páholy 240 ezer forintba kerül személyenként, plusz az áfa.


Szabadidő

Tóth Kata
Soproni séta

Sopron megér egy hétvégét. Különösen az idei télen, kellemes kirándulóidőben érdemes elzarándokolni a patinás kisvárosba, amelynek óvárosa, hangulatos vendéglői igazi kikapcsolódást ígérnek. Az egyetemváros Magyarország nyugati határánál, az Alpok lábánál, Bécstől 60 kilométerre, Budapesttől 220 kilométerre található. A népszavazással Magyarország mellett döntő „hűségváros” az ország egyik legősibb települése.


Kiállítások

„MÚZEUM-KÖRÚT - Válogatás 150 év magyar festészetéből” - időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban március 18-ig. A KOGART-tal közös kiállítás a magyar festészet 85 kiemelkedő művésze előtt tiszteleg. (VIII., Múzeum krt. 14-16.)


Recept
Rakott csirkehús

Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 4 db áztatott, kinyomkodott zsemle, 2 tojás, 20 dkg kis darabokra vágott csirkemáj, 20 dkg tisztított, szeletelt gomba, 1 fej pirított hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor aprított petrezselyem, só, bors.


Színes

Vizitdíj-variációk

Élet a vizitdíj után


Duma Pláza

Érted jöttünk, nem ellened


Penge reklám


Mi van a képen?
Tovább a cikkhez >>>

Hungaricum


Akiket buldózernek hívtak

Előbb-utóbb szét kell szednünk a Parlamentet is, semmi szükség rá!


Kordon blőd

Parlamenti nyílt nap szervezését kezdeményezte Orkán Vidor pártelnök. A virtigli demokrata elgondolása szerint joguk van a választópolgároknak tevőlegesen is részt venni a parlament munkájában, elvégre az az ország háza.


Tartalom

Tartalom
XI. évfolyam, 6. szám - 2007. február 9-16.
Tovább a cikkhez >>>

Vélemény

Békecsapda

A szerző nem valami barátságosan ír a közelgő vatikáni-magyar tárgyalások kapcsán a katolikus egyházról, sőt még a Horn Gyula miniszterelnök és a Vatikán közötti megegyezést is lekicsinylően békecsapdának nevezi. Cikke hangneme és tartalma sajnos emlékeztet a régi idők hangvételére az egyházzal kapcsolatban. Többek között hosszasan idézi Buda Péter vallástörténészt és valláspolitikai szakértőt (?), aki kikerülhetetlennek tartja egy konfliktus felvállalását az egyházzal szemben. Megdöbbentő nyilatkozat.


Kié itt a tér?

Tisztelt Szerkesztőség!


Történelemértelmezők az utcai demonstrációk kapcsán is

Évek óta nem szűnik hangot kapni azon vélekedés, miszerint Hazánk 1945-ös felszabadulása a fasiszta iga alól legfeljebb megszabadulásként, de inkább megszállásnak értékelhető. Szerintem is jogos annak szorgalmazása, hogy ezen sorsfordító eseményünk könyvelése összhangba kerüljön a tényekkel. Hogy valójában mi történt 1945-ben, nem függhet attól, ki mit érzett, ez csak a tényektől függ. A társadalom ténybarát történelmi tudatát szolgáló kommunikáció eredményessége érdekében a következő ötletemet fűzöm fel e gondolatmenetre.


Üzlet

Kovács Klára
A siker a piacon terem
Interjú Bojár Gáborral, Az év üzletemberével

A Graphisoft igazi sikersztori. Az első magyar multi már jóval a rendszerváltás előtt kilépett a nemzetközi piacra. Ma 80 országban van jelen, 10 leányvállalatot működtet, 22 nyelven fut a specialitása, a három dimenziós építészeti szoftver, az ArchiCAD, melyet világszerte 100 ezer építész használ nap mint nap. A tízmilliárdos vagyonnal rendelkező Bojár Gábor alapító nemcsak azért tartja sikeresnek cége 25 éves tevékenységét, mert az Ernst &Young őt választotta „Az év üzletemberének”, hanem azért is, mert a Graphisoftot 2006 végén megvásárolta az egyik legerősebb konkurense.


Török Flóra
Ne féljünk a bankoktól
Pénzügyi kultúra

Tudta Ön, hogy Brüsszel indokolatlanul drága szolgáltatásokkal, a verseny korlátozásával vádolja az európai bankokat? Tudta, hogy a magyar bankok Európa egyik legmagasabb profitrátájával dolgoznak? Tudta, hogy az egyes tagországokban akár 650 százalékos eltérés is lehet a bankkártyadíjakban, és hogy a magyar fiatalok mindössze 20 százaléka érti a pénzügyi információkat? Induló sorozatunk a bankokkal kapcsolatos téveszmék lerombolását, valamint a népszerű banki szolgáltatások működésének bemutatását tűzte ki céljául.


Major Nóra
A hét eseményei
Tovább a cikkhez >>>