Vissza a tartalomjegyzékhez


Amerikai álomszövetség

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvastam a cikküket az amerikai középosztály leszakadásáról. Én ugyan nem vagyok amerikai, de rendszeresen nyomon követem az ottani eseményeket. Szerintem nem kellene elhinni az amerikai baloldal és olyan közgazdászaik, mint például Krugman riogatásait. Az amerikai gazdaság dinamikusan növekszik és ennek oka: Bush elnök sokat gyalázott adópolitikája, az „adócsökkentés a gazdagoknak”, ami pedig valójában adócsökkentés a gazdaságnak.
Másodszor, a republikánusok elvi-erkölcsi okokból is kiállnak a szabad piac és a minél kevesebb redisztribúció mellett, úgy gondolják, az emberek jobban tudják elkölteni saját pénzüket, mint az állam, és a szegények segítése elsősorban személyes felelősség kell hogy legyen. Az amerikai értékek, melyeknek alapja a Biblia, és nem A tőke, teljes ellentétben állnak azzal, amit a cikkben is említett Ted Kennedy és a hozzá hasonló szélsőbaloldaliak képviselnek. Radikális minimálbér-emelési javaslatuk pedig épp a legszegényebb rétegeknek lenne a legrosszabb.
Máskülönben gratulálok a lapjukhoz, jó, hogy van egy újság, amely kiáll a terrorizmus elleni háború mellett. Boldog új évet kívánok Önöknek!

Üdvözlettel:
Isztin Péter, Budapest