Vissza a tartalomjegyzékhez

kohnbandi
Kedves Mr. Spam

Így, év végén engedje meg, hogy köszöntsem Önt mint leghűségesebb levelezőpartneremet. Kapcsolatunk egyirányú: számítógépem tanúsága szerint az Ön címéről (Spam) kaptam idén a legtöbb e-mailt, míg én eddig egyre sem válaszoltam. Megtisztelő érdeklődését köszönöm. Engedje meg, hogy egyszerre most válaszoljak összes megkeresésére! Vegyük sorra az Ön által felvetett témákat!

Először is, nem akarok már egyetemre járni. Néhány üzenetében diplomaszerzésre buzdít, s bevallom, ez csak annyira vonzó, mint végigülni egy egész estés Mikola-beszédet. Másrészt lassan kiöregszem a padkoptatásból, és leginkább a vezérigazgató és tőzsdeelnök szakpárra iratkoznék be, de azt meg nem találom a felsőoktatási tájékoztatóban.
Apropó, tőzsde. Ön elhalmoz engem jobbnál jobb befektetési ajánlatokkal. Kérem, ne tegye! Nekem a részvények, opciók világa csak annyira ismerős, mint a bálnazsírgyártás mechanizmusa. A kötés szóról folyton a gézre asszociálok, és ez elveszi a kedvemet az egésztől. Ha azt hallom, hogy valamelyik részvény árfolyama esett, rögtön fel akarom venni a padlóról. Másba is lehet pénzt fektetni.
Például különféle luxusórákba, pont, ahogy az Ön egyik-másik levelében szerepel. Kedves, hogy ilyeneket is tukmálna rám. Nem akarok szomorúságot okozni, de már van egy jól működő karórám. Ugyan lehet, hogy nem a legnemesebb anyagokból készült - erre utal a hátulján olvasható MADE IN CHINA felirat is - de megbízhatóan szuperál. Persze megtehetném, hogy több órát is viseljek ugyanazon a karomon, mint egy szovjet kiskatona.
Nos, egyébként honnan gondolja, hogy pirulára lenne szükségem a nyugalomhoz vagy a házasélethez? Az egyetlen tabletta, ami otthon található, az egy nyúltápkoncentrátum, vidéki rokonunk ajándéka, habár egy kaszáspókon kívül nem tartunk háziállatot.
Mr. Spam, végezetül egy kérés: miért rejtezik Ön álnevek mögé? Fedje fel valódi arcát, ugyanis a jó üzlet egyik feltétele a személyes kapcsolat. Hadd álljak Ön elé, férfiasan, szemtől szembe, hadd szorítsam meg a kezét, és küldjem el Önt olyan éghajlatra, amely lehetetlenné teszi az internetes levelezőprogramok használatát.